PhoneHK 討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 搜索 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  


上一主題 下一主題
     
標題: [Sharp] 想問下sh01g 有冇得自行升級個bulid版本  
 
allenf1b
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 123362
精華 0
積分 54
帖子 54
閱讀權限 20
註冊 2005-10-3
狀態 離線
想問下sh01g 有冇得自行升級個bulid版本

[Close]
而家個build number係01.00.05~~想問下有冇得自己升做01.00.08或以上??~~~感謝~~
2016-7-22 11:04 AM#1
查看資料  發短消息  頂部
 
smith
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 103202
精華 0
積分 671
帖子 671
閱讀權限 40
註冊 2005-5-15
來自 Hong Kong
狀態 離線
[Close]
唔知upany work 唔work, 因為我之前都係去日本用docomo SIM + wifi update. 希望其他師兄解答到你
2016-7-25 02:40 PM#2
查看資料  發短消息  頂部
 
zephyrbay
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 53220
精華 0
積分 35
帖子 35
閱讀權限 20
註冊 2004-2-26
來自 H.K
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 smith 於 2016-7-25 02:40 PM 發表
唔知upany work 唔work, 因為我之前都係去日本用docomo SIM + wifi update. 希望其他師兄解答到你
師兄,請問係咪一般香港買到o既docomo上網卡去到日本都可以up到?
2016-8-7 02:39 PM#3
查看資料  發短消息  頂部
 
speciali
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3


UID 316909
精華 0
積分 279
帖子 279
閱讀權限 30
註冊 2008-11-1
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 zephyrbay 於 2016-8-7 02:39 PM 發表

師兄,請問係咪一般香港買到o既docomo上網卡去到日本都可以up到?
係, 我7月頭部sh-01g用docomo card, 再連接酒店Wifi, 成功upgrade
2016-8-8 09:24 PM#4
查看資料  發短消息  頂部
 
smith
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 103202
精華 0
積分 671
帖子 671
閱讀權限 40
註冊 2005-5-15
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 zephyrbay 於 2016-8-7 14:39 發表

師兄,請問係咪一般香港買到o既docomo上網卡去到日本都可以up到?
只要張sim 喺日本收到docomo network + wifi 就ok
2016-8-10 12:26 AM#5
查看資料  發短消息  頂部
 
cindylee47689
Banned




UID 405214
精華 0
積分 -7
帖子 4
閱讀權限 0
註冊 2016-8-14
狀態 離線
唔通真係要飛轉日本先up到@_@ 學英文

[ 本帖最後由 cindylee47689 於 2016-8-30 08:48 PM 編輯 ]
2016-8-14 07:52 PM#6
查看資料  發短消息  頂部
 
smith
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 103202
精華 0
積分 671
帖子 671
閱讀權限 40
註冊 2005-5-15
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 cindylee47689 於 2016-8-14 19:52 發表
唔通真係要飛轉日本先up到@_@
拎返去買嗰間鋪頭問鵅A可能會幫你up∼∼
2016-8-15 01:32 PM#7
查看資料  發短消息  頂部
 
suenks
新會員
Rank: 1



UID 385825
精華 0
積分 14
帖子 14
閱讀權限 10
註冊 2011-12-28
狀態 離線
淘寶上有得買海外升級



S2 SC-02C
ROM: cm-9-20120407-NIGHTLY
Kernel:SKRMLK-V2.2.3-AOSP
OMKL4
2016-8-23 11:42 PM#8
查看資料  發短消息  頂部
 
jik1985
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 55344
精華 0
積分 226
帖子 226
閱讀權限 30
註冊 2004-3-22
狀態 離線
up完有冇野好左差左?
2016-8-24 09:00 AM#9
查看資料  發短消息  頂部
 
smith
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 103202
精華 0
積分 671
帖子 671
閱讀權限 40
註冊 2005-5-15
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 jik1985 於 2016-8-24 09:00 發表
up完有冇野好左差左?
我覺得最明顯係影相Shutter lag 大大改善咗,其他詳情可以追返SH-01G條thread
2016-8-25 12:07 AM#10
查看資料  發短消息  頂部
 
zephyrbay
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 53220
精華 0
積分 35
帖子 35
閱讀權限 20
註冊 2004-2-26
來自 H.K
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 smith 於 2016-8-10 12:26 AM 發表

只要張sim 喺日本收到docomo network + wifi 就ok
師兄,我插咗docomo travel sim,但係update唔到,係咪要有docomo id先up 到?
2016-9-5 04:49 PM#11
查看資料  發短消息  頂部
 
smith
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 103202
精華 0
積分 671
帖子 671
閱讀權限 40
註冊 2005-5-15
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 smith 於 2016-8-25 00:07 發表

我覺得最明顯係影相Shutter lag 大大改善咗,其他詳情可以追返SH-01G條thread
你係咪喺日本?要用緊docomo network, 再連上wifi先得。用mobile network佢唔俾你up ga~~
2016-9-5 11:42 PM#12
查看資料  發短消息  頂部
     


  可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  


 


Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.014384 second(s), 7 queries , Gzip enabled

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2017-7-25 12:39 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - PhoneHK 討論區 - Archiver