PhoneHK 討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 搜索 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  


上一主題 下一主題
 41  1/3  1  2  3  > 
     
標題: [Sharp] SH-04F, SH-01G Android 5.0 更新已推出  
 
calkelvzeee
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 250585
精華 0
積分 101
帖子 32
閱讀權限 30
註冊 2007-7-10
狀態 離線
SH-04F, SH-01G Android 5.0 更新已推出

[Close]
SH-01G:
https://www.nttdocomo.co.jp/supp ... sh01g/20151119.html

SH-04F:
https://www.nttdocomo.co.jp/supp ... sh04f/20151119.html




Docomo Sharp SH-01G
Docomo Sharp SH-12C
2015-11-19 11:39 AM#1
查看資料  發短消息  頂部
 
danielyeung
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 235999
精華 0
積分 76
帖子 76
閱讀權限 20
註冊 2007-5-13
狀態 離線
[Close]
剛剛做了白老鼠了!
首先, 好開心居然今次唔洗去日本....直接o係香港連wifi已經可以update

update左差唔多成1小時
一開番機, 版面靚左....但
樣樣野都慢左好多....入去搞SETTING...好多都彈重黎....
重新開機反而好少少但都肯定係慢過以前
update完重要老屈食左好多無用既apps...

如非必要真係唔好貪新鮮update
2015-11-19 05:34 PM#2
查看資料  發短消息  頂部
 
smith
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 103202
精華 0
積分 670
帖子 670
閱讀權限 40
註冊 2005-5-15
來自 Hong Kong
狀態 離線
仲諗住而家人喺日本順便update 埋。。。喺香港都update到就睇定啲先。。。再慢啲真係harsh....
2015-11-19 06:32 PM#3
查看資料  發短消息  頂部
 
roydon
新會員
Rank: 1



UID 296283
精華 0
積分 5
帖子 5
閱讀權限 10
註冊 2008-5-8
狀態 離線
我向香港駁wifi 佢話唔得? 要用docomo sim ?
2015-11-19 06:48 PM#4
查看資料  發短消息  頂部
 
keigolam1982
新會員
Rank: 1



UID 384173
精華 0
積分 8
帖子 8
閱讀權限 10
註冊 2011-11-15
狀態 離線
如何可以在香港用 wifi update? 謝賜教
2015-11-19 06:53 PM#5
查看資料  發短消息  頂部
 
calkelvzeee
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 250585
精華 0
積分 101
帖子 32
閱讀權限 30
註冊 2007-7-10
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 danielyeung 於 2015-11-19 05:34 PM 發表
剛剛做了白老鼠了!
首先, 好開心居然今次唔洗去日本....直接o係香港連wifi已經可以update

update左差唔多成1小時
一開番機, 版面靚左....但
樣樣野都慢左好多....入去搞SETTING...好多都彈重黎....
重新開 ...
試下剷機啦。通常大升級我都剷機。




Docomo Sharp SH-01G
Docomo Sharp SH-12C
2015-11-20 03:38 PM#6
查看資料  發短消息  頂部
 
fa010sx
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 120611
精華 0
積分 55
帖子 55
閱讀權限 20
註冊 2005-9-12
狀態 離線
係咪要部機更新到最新版本先UP到
2015-11-20 03:56 PM#7
查看資料  發短消息  ICQ 狀態  頂部
 
keigolam1982
新會員
Rank: 1



UID 384173
精華 0
積分 8
帖子 8
閱讀權限 10
註冊 2011-11-15
狀態 離線
是不是在SETTING  轉用英文或日文顯示,之後update
2015-11-20 07:06 PM#8
查看資料  發短消息  頂部
 
speciali
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3


UID 316909
精華 0
積分 279
帖子 279
閱讀權限 30
註冊 2008-11-1
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 danielyeung 於 2015-11-19 05:34 PM 發表
剛剛做了白老鼠了!
首先, 好開心居然今次唔洗去日本....直接o係香港連wifi已經可以update

update左差唔多成1小時
一開番機, 版面靚左....但
樣樣野都慢左好多....入去搞SETTING...好多都彈重黎....
重新開 ...
請問你部機係 sh-04f 定 sh-01g, 我試過用WIFI update唔到.
2015-11-21 07:38 AM#9
查看資料  發短消息  頂部
 
poi04
新會員
Rank: 1



UID 364920
精華 0
積分 9
帖子 9
閱讀權限 10
註冊 2010-8-9
來自 5
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 speciali 於 2015-11-21 07:38 AM 發表

請問你部機係 sh-04f 定 sh-01g, 我試過用WIFI update唔到.
要最新01.00.08版本才可以升級UPDATE
2015-11-22 09:35 PM#10
查看資料  發短消息  頂部
 
poi04
新會員
Rank: 1



UID 364920
精華 0
積分 9
帖子 9
閱讀權限 10
註冊 2010-8-9
來自 5
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 danielyeung 於 2015-11-19 05:34 PM 發表
剛剛做了白老鼠了!
首先, 好開心居然今次唔洗去日本....直接o係香港連wifi已經可以update

update左差唔多成1小時
一開番機, 版面靚左....但
樣樣野都慢左好多....入去搞SETTING...好多都彈重黎....
重新開 ...
建議升級後RESET部機。我RESET後,覺得順暢多。小弟個人意見。
2015-11-22 09:38 PM#11
查看資料  發短消息  頂部
 
smith
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 103202
精華 0
積分 670
帖子 670
閱讀權限 40
註冊 2005-5-15
來自 Hong Kong
狀態 離線
用咗幾日,暫時發覺相機shutter delay改善咗好多,但係有個嚴重bug:影完一張相個相機app 完全touch唔到(preview 正常),要熄 mon或者按home/recent app再入返相機app先正常。每次第一次開相機app都係咁。無論save去電話或者去SD Card都係。遲reset睇下解唔解決到
2015-11-24 12:50 PM#12
查看資料  發短消息  頂部
 
草薙京
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 33577
精華 0
積分 453
帖子 453
閱讀權限 30
註冊 2003-1-1
來自 澳洲
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 poi04 於 2015-11-22 09:35 PM 發表


要最新01.00.08版本才可以升級UPDATE
想問點可以唔經DOCOMO NETWORK UP上1.00.08?

THANK YOU




GD92->T68i->E398->OT835, Z800i->N73-->VS7->N81 -> NeoTouch-> iP4 -> Milestone 3->Note 2->G PRO,LTEIII
2015-11-25 02:20 PM#13
查看資料  訪問主頁  發短消息  ICQ 狀態  頂部
 
poi04
新會員
Rank: 1



UID 364920
精華 0
積分 9
帖子 9
閱讀權限 10
註冊 2010-8-9
來自 5
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 草薙京 於 2015-11-25 02:20 PM 發表


想問點可以唔經DOCOMO NETWORK UP上1.00.08?

THANK YOU
一般來講,只可通過NTT DOCOMO日本網路才可以更新(小弟本身係去日本時候UP上1.00.08)
你可以拿去PAUL兄的店,相信PAUL兄可以幫你升級到1.00.08(應該有收費)
2015-11-25 02:56 PM#14
查看資料  發短消息  頂部
 
poi04
新會員
Rank: 1



UID 364920
精華 0
積分 9
帖子 9
閱讀權限 10
註冊 2010-8-9
來自 5
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 smith 於 2015-11-24 12:50 PM 發表
用咗幾日,暫時發覺相機shutter delay改善咗好多,但係有個嚴重bug:影完一張相個相機app 完全touch唔到(preview 正常),要熄 mon或者按home/recent app再入返相機app先正常。每次第一次開相機app都 ...
我個相機APP OK,冇問題(只是focus有少少慢),我係升級後馬上RESET機,所以唔知有冇影響個相機APP運作。
2015-11-25 03:01 PM#15
查看資料  發短消息  頂部
 
smith
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 103202
精華 0
積分 670
帖子 670
閱讀權限 40
註冊 2005-5-15
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 poi04 於 2015-11-25 15:01 發表


我個相機APP OK,冇問題(只是focus有少少慢),我係升級後馬上RESET機,所以唔知有冇影響個相機APP運作。
多謝師兄報料! 我盡快reset部機再試試先,thx!
2015-11-25 03:51 PM#16
查看資料  發短消息  頂部
 
smith
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 103202
精華 0
積分 670
帖子 670
閱讀權限 40
註冊 2005-5-15
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 smith 於 2015-11-25 15:51 發表

多謝師兄報料! 我盡快reset部機再試試先,thx!
clear o左camera同SH camera data後暫時無問題,唔駛reset住,好彩!
2015-11-26 02:23 PM#17
查看資料  發短消息  頂部
 
poi04
新會員
Rank: 1



UID 364920
精華 0
積分 9
帖子 9
閱讀權限 10
註冊 2010-8-9
來自 5
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 smith 於 2015-11-26 02:23 PM 發表

clear o左camera同SH camera data後暫時無問題,唔駛reset住,好彩!
Congrats!!
依家念住買部SH-03G,但係其他師兄好似有WHATSAPP問題,HOLD住先,在考慮一下。
2015-11-26 03:16 PM#18
查看資料  發短消息  頂部
 
smith
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 103202
精華 0
積分 670
帖子 670
閱讀權限 40
註冊 2005-5-15
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 poi04 於 2015-11-26 15:16 發表


Congrats!!
依家念住買部SH-03G,但係其他師兄好似有WHATSAPP問題,HOLD住先,在考慮一下。
whatsapp問題係錄唔到音?我唔用voice note所以問題唔大~~~最大問題係佢貴
2015-11-26 04:54 PM#19
查看資料  發短消息  頂部
 
poi04
新會員
Rank: 1



UID 364920
精華 0
積分 9
帖子 9
閱讀權限 10
註冊 2010-8-9
來自 5
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 smith 於 2015-11-26 04:54 PM 發表

whatsapp問題係錄唔到音?我唔用voice note所以問題唔大~~~最大問題係佢貴
係貴佐d,唔知SH-03G會唔會開放UP到6.0 ,依家先開放到5.0.2.
我估SH-01G,應該唔會上到6.0
2015-11-27 04:09 PM#20
查看資料  發短消息  頂部
 41  1/3  1  2  3  > 
     


  可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  


 


Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.015537 second(s), 7 queries , Gzip enabled

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2017-6-24 11:45 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - PhoneHK 討論區 - Archiver