PhoneHK 討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 搜索 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  


上一主題 下一主題
     
標題: Z3 Tablet Compact LTE Android 5.0.2 問題  
 
hacker903
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 276115
精華 0
積分 23
帖子 23
閱讀權限 20
註冊 2007-11-29
狀態 離線
Z3 Tablet Compact LTE Android 5.0.2 問題

[Close]
我本身同時間用 Nexus 5 + Z3 Tablet Compact LTE 2部機. 用開 Sony SBH-52 BT Handsfree. 之前可以同時間 A2DP connect 2 部機.
部 Z3 Tablet Compact Up 左上 5.0.2 之後, 我個 SBH52 唔可以同時間 connect 2部機, 不過分別 Connect 既時候又冇問題.

想問下有冇人有同樣既情況發生?
2015-4-15 02:24 PM#1
查看資料  發短消息  頂部
 
iamraymond620
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 269312
精華 0
積分 136
帖子 136
閱讀權限 30
註冊 2007-10-10
狀態 離線
[Close]


QUOTE:
原帖由 hacker903 於 2015-4-15 02:24 PM 發表
我本身同時間用 Nexus 5 + Z3 Tablet Compact LTE 2部機. 用開 Sony SBH-52 BT Handsfree. 之前可以同時間 A2DP connect 2 部機.
部 Z3 Tablet Compact Up 左上 5.0.2 之後, 我個 SBH52 唔可以同時間 connect 2部 ...
我用Z3 + Z3 Tablet LTE
都有SBH-52, up左5.0.2之後我都用到A2DP wor
係唔係你其中一邊無set 番無音樂function?
只可一部有音樂function的

反而我部Z3 Tab update左之後好唔方便
長按notice bar個wifi bluetooth果d唔可以直入shortcut, 一定要入番setting先得
打電話又改到唔方便, 以前掃左掃入就可以切換contact同撥號, 而家要係右上角按入phone book.....更過份既係要按多一粒制先可以撥號
set 光暗以前都有shortcut 去set 自唔自動調整, 而家又要入setting
聲音setting又無埋...........

Sony搞咩呀~ 5.0 好差呀, 搞到番番以前2.3 d機咁stupid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2015-4-15 09:56 PM#2
查看資料  發短消息  頂部
 
hacker903
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 276115
精華 0
積分 23
帖子 23
閱讀權限 20
註冊 2007-11-29
狀態 離線
"反而我部Z3 Tab update左之後好唔方便
長按notice bar個wifi bluetooth果d唔可以直入shortcut, 一定要入番setting先得"

-按 Icon 灰色線下面就可以直入


更新: 我個問題係熄機開機幾次之後又可以一起 Connect 返....
2015-4-16 02:12 PM#3
查看資料  發短消息  頂部
 
satiou1
超級會員
Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7



UID 349797
精華 0
積分 29305
帖子 29060
閱讀權限 80
註冊 2009-9-19
來自 Stockholm
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 iamraymond620 於 2015-4-15 21:56 發表



我用Z3 + Z3 Tablet LTE
都有SBH-52, up左5.0.2之後我都用到A2DP wor
係唔係你其中一邊無set 番無音樂function?
只可一部有音樂function的

反而我部Z3 Tab update左之後好唔方便
長按notice bar個w ...
唔係Sony問題,似係您對Lollipop5新介面未適應同習慣。
音量設定5.0.2後改係按Volume 鍵




[img][/img]
2015-4-16 09:39 PM#4
查看資料  發短消息  頂部
 
iamraymond620
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 269312
精華 0
積分 136
帖子 136
閱讀權限 30
註冊 2007-10-10
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 satiou1 於 2015-4-16 09:39 PM 發表

唔係Sony問題,似係您對Lollipop5新介面未適應同習慣。
音量設定5.0.2後改係按Volume 鍵
但我部Nexus 同G3 都可以長按入setting ><
2015-4-16 10:56 PM#5
查看資料  發短消息  頂部
 
jaxtama
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 261564
精華 0
積分 108
帖子 108
閱讀權限 30
註冊 2007-8-28
狀態 離線
能否使用Line和whatsapp?
2015-4-22 03:43 PM#6
查看資料  發短消息  頂部
 
lackywongg
新會員
Rank: 1



UID 402674
精華 0
積分 16
帖子 16
閱讀權限 10
註冊 2014-8-6
狀態 離線
多謝大大的分享!!!!
2015-4-22 05:02 PM#7
查看資料  發短消息  頂部
     


  可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  


 


Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.012770 second(s), 7 queries , Gzip enabled

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2017-8-24 06:35 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - PhoneHK 討論區 - Archiver