PhoneHK 討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 搜索 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 385  4/20  | <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >| 

標題: Motorola Moto X (2nd Gen.) 討論主題  

jjw
高級會員

UID 384732
精華 0
積分 606
帖子 606
閱讀權限 40
註冊 2011-11-29
狀態 離線
[Close]

QUOTE:
原帖由 bbc725 於 2014-10-9 08:45 AM 發表

如果真係32GB,年尾見街而訂價又洽當嘅。對Mo粉黎講
仲係吸引嘅。最驚代理又吾知Android同規格機越遲賣,越要平嘅道理咋!恐怕到香港開賣,Nexus x 都出左世,真係吾知㨂邊部好。
大鑊又多部moto x play點揀呀!
2014-10-9 07:04 PM#61
查看資料  發短消息  頂部

mikiche
高級會員

UID 45439
精華 0
積分 714
帖子 714
閱讀權限 40
註冊 2003-10-26
來自 teNT
狀態 離線
[Close]
vs Samsung S5

http://www.youtube.com/watch?v=k68HeSw4Hrw

三叔俾多d操控選擇、電量;話音 Moto 完勝。
2014-10-11 02:34 PM#62

mikiche
高級會員

UID 45439
精華 0
積分 714
帖子 714
閱讀權限 40
來自 teNT
狀態 離線
Moto高層的分享

http://www.pcworld.com/article/2 ... steve-horowitz.html
2014-10-18 08:25 AM#63

wanglok52
星級會員

UID 371363
精華 0
積分 2069
帖子 2069
閱讀權限 50
註冊 2011-1-19
狀態 離線
16gb入面得9.67gb available..
希望香港會出32gb version
2014-10-18 12:30 PM#64

j135792468
普通會員

UID 399673
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 20
註冊 2013-7-28
狀態 離線
新MOTOX已經到手,講幾句感受。。。。。。。。。。。雖然上一代MOTO X已經遺失左個幾月,比較方面會冇咁全面,希望比到參考心大心細既CHING

皮背好靚,離好遠都會睇到皮紋,一D都唔膠,我揀左藍色,個人覺得非常好睇,同官網上既差唔多,但會再鮮色少少.......而且手感好好,軟軟地又啜手,我上一代用木紋,木紋唔帶套會好'扇'手.........層皮同個框好貼合,圓點同個圈都有空隙唔會走位,做工幾好.............不過層皮好易有指甲痕,就算深色皮都好覺眼,而且好難退,因為一開個盒就見到上面層皮有指甲痕,由裝機到送到我手兩星期都未退,完美主義者要小心保養......

呢一代紅TRIM真係好搶,紅色SPEAKER襯白機面同黑面都好正,機背個紅圈睇落去好似部機流血咁.......個SPEAKER其實都唔係SPEAKER,只係條突出既鐵,根本冇LON,D聲係係機面同條鐵既'LA'位到出黎,好易積塵,而且個SPEAKER好易花,我用左一陣已經甩左少少色= =.....

白機面啲IR SENSOR好顯眼,不過整體望落都唔會太難睇,太複雜,而且啲SENSOR其實唔會成日閃,應該唔太哂電.................舊MOTO X玻璃框同膠邊接口位好覺眼,新一代就進步好多,舊一代用膠邊做個曲面,新一化就磨彎塊玻璃再接膠邊再接鐵框,正面睇會好似冇左條膠條咁.......我希望下一代做到玻璃直接接鐵框啦,相信條邊會再窄D再好睇D

鐵框好幼,揸上手會明顯FEEL到好幼,認真渣到上手係會覺得大部左,但都係好正,好舒服,而且我覺得大部D,會有種實在感,舊一代扇到呢,而且可能因為個角薄左(渣上手會頂住你掌心嗰隻角),實際上你隻手都會夾得入左,部機大左都可以掂酊左右兩邊(當然上下兩邊一定要轉渣法先掂到).........鐵框冇IPHONE6咁曲,但都唔會吉手,框邊都有弧度...............d制感覺比以前實D,要大力D先禁到,以前嗰款比較軟,我個人覺得新既好D,以前帶住個軟膠套,手感真係差到..............舊MOTOX條膠水邊好易痴塵同變黃,今次唔會有呢個問題..............最後要大贊既係SIM卡槽位改進好多好硬淨.........

外表方面都係咁,太深入我就唔識啦= =

BTW有樣野要投訴,就係以前可以DISABLE左GOOGLE SEARCH, 依家唔得,我用嗰陣唔覺意拉左個GOOGLE SEARCH上黎= =勁煩,CHING們有冇計.......

仲有........其實點先上到圖= =
2014-10-19 03:16 AM#65

zerocloud
中級會員

UID 256372
精華 0
積分 158
帖子 158
閱讀權限 30
註冊 2007-8-4
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 j135792468 於 2014-10-19 03:16 發表
新MOTOX已經到手,講幾句感受。。。。。。。。。。。雖然上一代MOTO X已經遺失左個幾月,比較方面會冇咁全面,希望比到參考心大心細既CHING

皮背好靚,離好遠都會睇到皮紋,一D都唔膠,我揀左藍色,個人覺得非常 ...
師兄好詳盡 , 謝謝
2014-10-19 05:04 AM#66

j135792468
普通會員

UID 399673
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 20
狀態 離線
岩岩發現機背既LOGO原來唔係金屬,而且玻璃或者膠,好易痴指紋

當然都好易抹走
2014-10-19 05:24 AM#67

mikiche
高級會員

UID 45439
精華 0
積分 714
帖子 714
閱讀權限 40
來自 teNT
狀態 離線
師兄o係外觀同觸感的分享好正,希望你上到圖,睇埋你部靚機
2014-10-19 10:34 AM#68

Melon@
中級會員

UID 134541
精華 0
積分 495
帖子 495
閱讀權限 30
註冊 2005-12-1
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 j135792468 於 2014-10-19 03:16 AM 發表

皮背好靚,離好遠都會睇到皮紋,一D都唔膠,我揀左藍色,個人覺得非常 ...
ching....可唔可以分享下點入手...
2014-10-19 11:55 AM#69

zerocloud
中級會員

UID 256372
精華 0
積分 158
帖子 158
閱讀權限 30
註冊 2007-8-4
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Melon@ 於 2014-10-19 11:55 發表

ching....可唔可以分享下點入手...
據聞感恩節香港有行貨
2014-10-19 01:12 PM#70

j135792468
普通會員

UID 399673
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 20
狀態 離線
有圖啦

好難影得岩隻色,有時太藍有時太黑,大概介乎中間隻色

圖片附件: photo (640x480) (2).jpg (2014-10-19 01:46 PM, 79.28 K)

圖片附件: photo (640x480).jpg (2014-10-19 01:46 PM, 97.03 K)

2014-10-19 01:46 PM#71

j135792468
普通會員

UID 399673
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 20
狀態 離線
發多一張,岩先太大發唔到

圖片附件: photo (1) (480x640).jpg (2014-10-19 01:49 PM, 74.87 K)

2014-10-19 01:49 PM#72

j135792468
普通會員

UID 399673
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 20
狀態 離線
點入手其實都係用代購,我9月嗰陣已經落左訂,嗰時都未話有冇行貨,後尾發生好多野,MOTO白面版又缺貨,先至咁遲到
2014-10-19 02:00 PM#73

j135792468
普通會員

UID 399673
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 20
狀態 離線
上傳埋正面圖,我仲未除塊保護貼因為淘番黎塊MON貼未到,唔敢除.......玩左成晚個WARNING已經比我卒到冇左一半= =

左邊SPEAKER已經甩左少少色,近睇會有一點白色,好似塵咁== 大家入左機之後千萬要小心

圖片附件: photo.JPG (2014-10-19 02:51 PM, 88.5 K)

2014-10-19 02:51 PM#74

zerocloud
中級會員

UID 256372
精華 0
積分 158
帖子 158
閱讀權限 30
註冊 2007-8-4
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 j135792468 於 2014-10-19 13:46 發表
見到有D指甲痕
2014-10-19 03:57 PM#75

mikiche
高級會員

UID 45439
精華 0
積分 714
帖子 714
閱讀權限 40
來自 teNT
狀態 離線
感謝感謝
呢隻撞色法,效果好好,相信實物靚好多!
好鐘意個紅 speaker 位
可惜港行一定無咁多選擇。不過有貨就好了,唔貪得咁多
2014-10-19 04:45 PM#76

bbc725
中級會員

UID 392627
精華 0
積分 166
帖子 166
閱讀權限 30
註冊 2012-8-18
狀態 離線
請問C兄雙喇叭個效果如何?
吾期望有HTC one咁強,
但大聲時會"刷"嗎?
電量捱到15個鐘嗎?
2014-10-19 05:22 PM#77

j135792468
普通會員

UID 399673
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 20
狀態 離線
睇落係雙speaker,其實得下面個speaker會出聲,都幾大聲
但我平時好少聽歌,所以音質唔太識分
2014-10-19 06:23 PM#78

老張
技術顧問

UID 48641
精華 0
積分 12331
帖子 12075
閱讀權限 100
註冊 2003-12-21
來自 澳門人在北京
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 j135792468 於 2014-10-19 01:46 PM 發表
正呀!我夢想中的真皮底呀

沒有最好的手機,只有最適合你的。電話舖只會考慮清貨和利潤,想搵啱用同抵用的機一定要自己做功課。勿跟風,信自己!

2014-10-19 11:09 PM#79

老張
技術顧問

UID 48641
精華 0
積分 12331
帖子 12075
閱讀權限 100
註冊 2003-12-21
來自 澳門人在北京
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mikiche 於 2014-10-19 04:45 PM 發表
感謝感謝
呢隻撞色法,效果好好,相信實物靚好多!
好鐘意個紅 speaker 位
可惜港行一定無咁多選擇。不過有貨就好了,唔貪得咁多
X2

配色靚

沒有最好的手機,只有最適合你的。電話舖只會考慮清貨和利潤,想搵啱用同抵用的機一定要自己做功課。勿跟風,信自己!

2014-10-19 11:10 PM#80
 385  4/20  | <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >| 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題