PhoneHK 討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 搜索 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  


上一主題 下一主題
 308  4/16  | <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >| 
     
標題: Sony Xperia Z2 用家發表意見  
 
kwanwc
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 389998
精華 0
積分 106
帖子 106
閱讀權限 30
註冊 2012-5-12
狀態 離線
[Close]


QUOTE:
原帖由 iamraymond620 於 2014-5-18 05:36 PM 發表


我都係, +唔到自己set既外掛
唔知係唔係Z2通病
2014-5-18 09:54 PM#61
查看資料  發短消息  頂部
 
苦晚藤
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 117977
精華 0
積分 72
帖子 72
閱讀權限 20
註冊 2005-8-24
狀態 離線
[Close]


QUOTE:
原帖由 satiou1 於 2014-5-18 09:51 PM 發表

數據還是通話訊號?
數據..
其實是這樣的,我之前用過Z1,佢4G收得差,人地收到佢收唔到(同一位置)
2014-5-18 09:56 PM#62
查看資料  發短消息  頂部
 
satiou1
超級會員
Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7



UID 349797
精華 0
積分 29305
帖子 29060
閱讀權限 80
註冊 2009-9-19
來自 Stockholm
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 苦晚藤 於 2014-5-18 21:56 發表


數據..
其實是這樣的,我之前用過Z1,佢4G收得差,人地收到佢收唔到(同一位置)
Z1同Z2大致上一樣,功率放大器就唔一樣




[img][/img]
2014-5-18 11:29 PM#63
查看資料  發短消息  頂部
 
苦晚藤
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 117977
精華 0
積分 72
帖子 72
閱讀權限 20
註冊 2005-8-24
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 satiou1 於 2014-5-18 11:29 PM 發表

Z1同Z2大致上一樣,功率放大器就唔一樣
噢...咁就要諗清楚先出喇
4G收得差就浪費左果4G月費了囉
2014-5-18 11:37 PM#64
查看資料  發短消息  頂部
 
satiou1
超級會員
Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7



UID 349797
精華 0
積分 29305
帖子 29060
閱讀權限 80
註冊 2009-9-19
來自 Stockholm
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 苦晚藤 於 2014-5-18 23:37 發表


噢...咁就要諗清楚先出喇
4G收得差就浪費左果4G月費了囉
但係用得S801 chipset基本配搭FDD LTE就係用同一組通訊芯片及放大器,除非應其他要求就搭載兼容其他頻率o既射頻收發器或功率放大器




[img][/img]
2014-5-19 02:55 AM#65
查看資料  發短消息  頂部
 
wingk960
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4


UID 42005
精華 0
積分 1232
帖子 1232
閱讀權限 40
註冊 2003-10-1
狀態 離線
我用數記.唔覺Z1收發有咩問題.乜原來曾經有個咁既問題發生咩?
2014-5-19 09:26 AM#66
查看資料  發短消息  頂部
 
chilamdream
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 388133
精華 0
積分 47
帖子 47
閱讀權限 20
註冊 2012-3-11
狀態 離線
琴晚突然心血來潮去左衛X 用z換左z2
z估唔到都仲有2070個價...即刻拍板換左..
電量比起z提升左好多, 無好似z咁倒水
畫面靚左,d色準左,快左~
我覺得個power制無z咁好禁,音量制都細左..未慣

另外係米有個點2下個mon可以著mon既功能?
2014-5-19 10:02 AM#67
查看資料  發短消息  頂部
 
wingk960
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4


UID 42005
精華 0
積分 1232
帖子 1232
閱讀權限 40
註冊 2003-10-1
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 chilamdream 於 2014-5-19 10:02 AM 發表
琴晚突然心血來潮去左衛X 用z換左z2
z估唔到都仲有2070個價...即刻拍板換左..
電量比起z提升左好多, 無好似z咁倒水
畫面靚左,d色準左,快左~
我覺得個power制無z咁好禁,音量制都細左..未慣

另外係米有個點2 ...
係有督兩野就開MON功能.
Z都放到咁高?咁我個女用我部Z1,佢部Z拎去換Z2都好喎...
POWER掣Z1真係冇Z咁好襟.我都認同啊.
2014-5-19 10:53 AM#68
查看資料  發短消息  頂部
 
kent224
新會員
Rank: 1



UID 170249
精華 0
積分 6
帖子 6
閱讀權限 10
註冊 2006-5-18
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 chilamdream 於 2014-5-19 10:02 AM 發表
琴晚突然心血來潮去左衛X 用z換左z2
z估唔到都仲有2070個價...即刻拍板換左..
電量比起z提升左好多, 無好似z咁倒水
畫面靚左,d色準左,快左~
我覺得個power制無z咁好禁,音量制都細左..未慣

另外係米有個點2 ...
Z仲trade到2070 !!!???
作為z既用家...真係好吸引
4000 有部新z2  換機既籍口又強左
2014-5-19 11:41 AM#69
查看資料  發短消息  頂部
 
chilamdream
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 388133
精華 0
積分 47
帖子 47
閱讀權限 20
註冊 2012-3-11
狀態 離線
琴晚問過百老匯13XX
偉信 2070
可惜我部機水紙變左紅..-100蚊...唉囧
2014-5-19 12:28 PM#70
查看資料  發短消息  頂部
 
terryiori456
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 245405
精華 0
積分 33
帖子 33
閱讀權限 20
註冊 2007-6-18
狀態 離線
我部Z2有個問題..我開相機較手動模式冇得揀場景..你地會唔會係咁?
3GBRAM 冇用既..我部Z 之前都會用剩 8百MB...而家Z2用剩得1GB左右..連1.5GB都冇
2014-5-19 12:44 PM#71
查看資料  發短消息  頂部
 
kwanwc
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 389998
精華 0
積分 106
帖子 106
閱讀權限 30
註冊 2012-5-12
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 terryiori456 於 2014-5-19 12:44 PM 發表
我部Z2有個問題..我開相機較手動模式冇得揀場景..你地會唔會係咁?
3GBRAM 冇用既..我部Z 之前都會用剩 8百MB...而家Z2用剩得1GB左右..連1.5GB都冇
我都係M模式影相係無得較SCN
2014-5-19 05:05 PM#72
查看資料  發短消息  頂部
 
satiou1
超級會員
Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7



UID 349797
精華 0
積分 29305
帖子 29060
閱讀權限 80
註冊 2009-9-19
來自 Stockholm
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 terryiori456 於 2014-5-19 12:44 發表
我部Z2有個問題..我開相機較手動模式冇得揀場景..你地會唔會係咁?
3GBRAM 冇用既..我部Z 之前都會用剩 8百MB...而家Z2用剩得1GB左右..連1.5GB都冇
像素下調到8.0MP就可以揀場景




[img][/img]
2014-5-19 05:23 PM#73
查看資料  發短消息  頂部
 
terryiori456
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 245405
精華 0
積分 33
帖子 33
閱讀權限 20
註冊 2007-6-18
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 satiou1 於 2014-5-19 05:23 PM 發表


   像素下調到8.0MP就可以揀場景
OK,THANKS
2014-5-19 05:25 PM#74
查看資料  發短消息  頂部
 
terryiori456
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 245405
精華 0
積分 33
帖子 33
閱讀權限 20
註冊 2007-6-18
狀態 離線
大家如果遇到黃芒會係白平衡較返白定換過部?
我部機好似黃芒...要係白平衡較返先正常D
2014-5-19 05:57 PM#75
查看資料  發短消息  頂部
 
苦晚藤
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 117977
精華 0
積分 72
帖子 72
閱讀權限 20
註冊 2005-8-24
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 wingk960 於 2014-5-19 09:26 AM 發表
我用數記.唔覺Z1收發有咩問題.乜原來曾經有個咁既問題發生咩?
你可以試下轉其他4G機(如iphone5s,HTC 4G機)用同網絡同一位置,就試到Z1或Z2接收4G係差好多了
2014-5-19 08:28 PM#76
查看資料  發短消息  頂部
 
wingk960
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4


UID 42005
精華 0
積分 1232
帖子 1232
閱讀權限 40
註冊 2003-10-1
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 苦晚藤 於 2014-5-19 08:28 PM 發表


你可以試下轉其他4G機(如iphone5s,HTC 4G機)用同網絡同一位置,就試到Z1或Z2接收4G係差好多了
啊.原來係咁.我就冇乜留意,可能我返工好固定.所以唔太覺.
2014-5-19 09:04 PM#77
查看資料  發短消息  頂部
 
Enzo805
新會員
Rank: 1



UID 399167
精華 0
積分 1
帖子 1
閱讀權限 10
註冊 2013-6-17
狀態 離線
我部Z2剛才用用下,突然無左震動效果,重新開機都係咁。後來我搖一下部機先有返震動...
請問各位大大呢個情況係我部機本身硬件出現問題嗎??
2014-5-19 11:30 PM#78
查看資料  發短消息  頂部
 
taylormade
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 192040
精華 0
積分 547
帖子 547
閱讀權限 40
註冊 2006-8-11
狀態 離線
另外係米有個點2下個mon可以著mon既功能?

請問在那堻]定?
2014-5-20 08:39 AM#79
查看資料  發短消息  頂部
 
taylormade
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 192040
精華 0
積分 547
帖子 547
閱讀權限 40
註冊 2006-8-11
狀態 離線
請問Z2有沒有勿擾模式?我看很多其它手機都有。
2014-5-20 10:15 AM#80
查看資料  發短消息  頂部
 308  4/16  | <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >| 
     


  可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  


 


Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.024221 second(s), 7 queries , Gzip enabled

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2017-8-23 12:56 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - PhoneHK 討論區 - Archiver