PhoneHK 討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 搜索 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 近期最好的山寨手機 ZOPO-ZP950雙卡5.7寸Android智能手機+所影相片效果  

手電皇
大哥大會員

UID 55355
精華 1
積分 5855
帖子 7084
閱讀權限 60
註冊 2004-3-22
來自 新浪微博--認証會員
狀態 離線
近期最好的山寨手機 ZOPO-ZP950雙卡5.7寸Android智能手機+所影相片效果

[Close]
ZOPO ZP950雙卡雙待Android智能手機
小弟最近都買咗一部返來玩,返來才知道機內沒有裝置Google Play,就算裝回都會彈app無法使用,
後來收到通知畫面有可更新系統,更新之後有返Google Play用得,即時舒服晒鬆了一口氣,用咗幾天沒有什麼問題,手機非常扎實.
網絡模式:GSM,WCDMA
數據業務:GPRS,EDGE,HSDPA
支持頻段:2G:GSM 850/900/1800/1900
3G:WCDMA 850/2100MHz
網絡類型:雙卡雙待
外觀設計:直板
主屏尺寸:5.7寸1280x720像素
主屏色彩:1600萬色
觸摸屏:電容屏,5點觸控
後置攝像頭像素:800萬像素CMOS
操作系統:Android OS 4.1.2
RAM容量:1GB
ROM容量:4GB
電池容量:2500mAh
藍牙傳輸:支持
GPS導航:支持

上市日期:2012年
鍵盤類型:虛擬鍵盤
機身顏色:雅典白,鈦晶灰,黯玫紅
手機尺寸:158x83.5x10.2mm
手機重量:192g

操作系統:Android OS 4.1.2
核心數:雙核
CPU型號:聯發科MT6577
CPU頻率:1024MHz
GPU型號:Imagination PowerVR SGX531
存儲卡:MicroSD卡,支持App2SD功能
擴展容量:32GB
SIM卡類型:SIM卡
電池類型:可拆卸式電池

感應器類型:重力感應器,光線傳感器,距離傳感器
攝像頭:內置
攝像頭類型:雙攝像頭(前後)
前置攝像頭像素:200萬像素
後置攝像頭像素:800萬像素
傳感器類型:CMOS
閃光燈:LED補光燈
圖像尺寸:最大支持3264×2448像素照片拍攝
視頻拍攝:支持

WLAN功能:WIFI,IEEE 802.11 b/g
數據接口:Micro USB v2.0
耳機插孔:3.5mm

歡迎各位C兄C姐發問此機問題,ROOT機免問(因為小弟唔識玩ROOT機)Sorry!!
以下是ZP950所拍的相片,此相片沒有任何加工,原相放上來的.

\

2013-2-12 09:39 PM#1
查看資料  發短消息  頂部

chakymomo
中級會員

UID 46580
精華 0
積分 177
帖子 174
閱讀權限 30
註冊 2003-11-14
來自 ~n_n~
狀態 離線
[Close]
多謝 手電皇 分享~~

哩部機我在街上有望過下,但冇上手玩過…

我只見過白色,係咪 $23xx?

可唔可以講下優點缺點?

我最想知個喇叭夠唔夠大聲,開到最大會唔會有破音?

仲有部機順唔順,MT6577夠唔夠玩?

問住咁多先,如果有埋拍照相睇睇就好吶^^

祝新年快樂,事事順利~~~

2013-2-14 12:00 AM#2

手電皇
大哥大會員

UID 55355
精華 1
積分 5855
帖子 7084
閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 chakymomo 於 2013-2-14 12:00 AM 發表
多謝 手電皇 分享~~

哩部機我在街上有望過下,但冇上手玩過…

我只見過白色,係咪 $23xx?

可唔可以講下優點缺點?

我最想知個喇叭夠唔夠大聲,開到最大會唔會有破音?

仲有部機順唔順,MT6577夠唔 ...
$2280兩塊電,
缺點是:
          來電鈴聲比iphone5及note2細聲
          用Live Wallpaper(動態桌面)時左右掃畫面時會唔多順,如用靜態桌面就好順.
          MON顏色顯示比iphone5還淺色,但可接受.
優點是:
          mon夠大,
          mon十分清晰
         電量如正常使用,可以用到2天.
         雙卡雙待,
當時我未決定買這部手機時,諗....其他山寨機都要近$2000啦,
之前買過數部山寨手機,都有wifi唔穩定,有D功能出現問題,不如俾多幾百蚊出來買部質數好D既ZOPO品牌,咁就買咗這部ZP950返來,
功能沒有問題,果然沒有買錯!

我都祝大家
              心想事成
              萬事盛意
              恭喜發財

2013-2-14 06:06 PM#3

hk7791
新會員

UID 217614
精華 0
積分 14
帖子 14
閱讀權限 10
註冊 2007-3-2
狀態 離線
恭喜發財!
手電皇兄:
想請教是在X寶買的嗎?還是在港有售呢?
GPS可用嗎?能在google 地圖找到位置嗎?
因常要到大陸工作,雙咭及大屏很合用(因老花),GPS可在坐車時知道自己身處位置及方向,以保安全。
免提是用三叔的嗎?
過年前淘了一山寨機,裝了幾個APPS已不停叫內存記憶已滿要卸載,GPS又用不到
老虎已變天鵝!再買錯肯定家.........
請手電皇兄或其他師兄打救!!!
感謝!!!!

2013-2-18 02:49 AM#4

手電皇
大哥大會員

UID 55355
精華 1
積分 5855
帖子 7084
閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hk7791 於 2013-2-18 02:49 AM 發表
恭喜發財!
手電皇兄:
想請教是在X寶買的嗎?還是在港有售呢?
GPS可用嗎?能在google 地圖找到位置嗎?
因常要到大陸工作,雙咭及大屏很合用(因老花),GPS可在坐車時知道自己身處位置及方向,以保安全 ...
機內已裝置GPS功能及導航app,功能算係齊全穩定!
記得買機時檢查機內有沒有Google Play
祝你身體健康!
2013-2-18 07:31 AM#5

chakymomo
中級會員

UID 46580
精華 0
積分 177
帖子 174
閱讀權限 30
註冊 2003-11-14
來自 ~n_n~
狀態 離線
感謝補上拍照相~

照片有這樣質素絕對是水準之上!相機是背照式嗎?

唉…鈴聲細就太可惜了!搞到我又小個選擇 =,=

都唔明點解部機有番咁上下大,唔可以裝個大(勁)d既喇叭咩?

2013-2-18 09:23 PM#6

手電皇
大哥大會員

UID 55355
精華 1
積分 5855
帖子 7084
閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 chakymomo 於 2013-2-18 09:23 PM 發表
感謝補上拍照相~

照片有這樣質素絕對是水準之上!相機是背照式嗎?

唉…鈴聲細就太可惜了!搞到我又小個選擇 =,=

都唔明點解部機有番咁上下大,唔可以裝個大(勁)d既喇叭咩?
鏡頭方面資料係得咁多,但以這個價到5.7寸算係咁,
音量方面真係唔知點解.

2013-2-18 11:39 PM#7

chongchion
普通會員

UID 222529
精華 0
積分 22
帖子 22
閱讀權限 20
註冊 2007-3-25
狀態 離線
邊到可以買?
用唔用到whatsapp之類我地常用既apps?
2013-3-24 04:54 AM#8

winnt
普通會員

UID 91546
精華 0
積分 31
帖子 31
閱讀權限 20
註冊 2005-2-25
狀態 離線
我是從三叔S2轉用了zp950 (雙核版) 已經使用了兩個月 , 真的很不錯,
電池又襟用, 螢光幕又靚, 影相也很不錯, 現已經出四核..正, $2180
係大牌子的三分一價錢, 仲雙咭, 到現在都未 hang 過機
跟机 apps 全部可自行刪除, 又自帶通話錄音......

Motorola e680i. K-TOUCH A660,e60,v760. HTC Wildfire, Desire S. Samsung Galaxy S2.
2013-3-28 08:16 PM#9

手電皇
大哥大會員

UID 55355
精華 1
積分 5855
帖子 7084
閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 chongchion 於 2013-3-24 04:54 AM 發表
邊到可以買?
用唔用到whatsapp之類我地常用既apps?
鴨記
用到whatsapp ,Line , 微信
2013-3-29 10:47 PM#10

手電皇
大哥大會員

UID 55355
精華 1
積分 5855
帖子 7084
閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winnt 於 2013-3-28 08:16 PM 發表
我是從三叔S2轉用了zp950 (雙核版) 已經使用了兩個月 , 真的很不錯,
電池又襟用, 螢光幕又靚, 影相也很不錯, 現已經出四核..正, $2180
係大牌子的三分一價錢, 仲雙咭, 到現在都未 hang 過機
跟机 apps 全部 ...
用過咁多山寨智能手機,最無問題都算呢部.
用慣咗3*味精mon,呢部ZP950嘅mon色比較淡色D,如果深色D就一流.
2013-3-29 10:50 PM#11

chongchion
普通會員

UID 222529
精華 0
積分 22
帖子 22
閱讀權限 20
註冊 2007-3-25
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 手電皇 於 2013-3-29 10:47 PM 發表

鴨記
用到whatsapp ,Line , 微信
係咪姐係鴨療街?

如果有壤既話,邊到保養
2013-4-2 06:47 PM#12

手電皇
大哥大會員

UID 55355
精華 1
積分 5855
帖子 7084
閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 chongchion 於 2013-4-2 06:47 PM 發表

係咪姐係鴨療街?

如果有壤既話,邊到保養
Yes!
盒內有一張保養卡有地址的.
2013-4-2 10:50 PM#13

nightmaze2003
新會員

UID 349346
精華 0
積分 17
帖子 17
閱讀權限 10
註冊 2009-9-11
狀態 離線
樓主, 咁呢部機講電話時對方會唔會聽到好細聲呢
2013-8-20 07:08 PM#14

eithk
普通會員

UID 342129
精華 0
積分 66
帖子 66
閱讀權限 20
註冊 2009-5-1
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 手電皇 於 2013-4-2 10:50 PM 發表

Yes!
盒內有一張保養卡有地址的.
Zopo is ok because QC is not good

Don't buy from HK because 100% NO after sale service unless it is cheaper

My friend needed to send his phone to mainland china to repair. It seems the service from manifactor is good
2013-9-24 02:07 AM#15

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題