PhoneHK 討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 搜索 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 10078  4/504  | <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >| 

標題: HTC One X 用家發表意見  

Octopus_akira
中級會員

UID 44628
精華 0
積分 445
帖子 445
閱讀權限 30
註冊 2003-10-12
狀態 離線
[Close]

QUOTE:
原帖由 hkring 於 2012-3-11 11:39 PM 發表
入到microSD (最多 32 GB) 對我來說好緊要,係HTC  ONE X 比XPERIA S 除了四核外既其中另一個重要優勢
唔洗哂左我D咁多後備 MICRO SD 卡  和 只要你有錢 外携容量需要幾多就有幾多
除One V外其他One Family既機都冇得插卡, 請問優勢何在?
2012-3-12 01:17 AM#61
查看資料  發短消息  頂部

hkring
普通會員

UID 210860
精華 0
積分 74
帖子 74
閱讀權限 20
註冊 2007-1-16
來自 6
狀態 離線
[Close]
依度HTC One X 用家發表意見區, 我緊係就係指One X 依一部
我又唔係買HTC 全部手機,佢既 FAMILY有無 MICRO SD與我無關
2012-3-12 06:01 AM#62

wskwpmwsk
高級會員

UID 378714
精華 0
積分 830
帖子 830
閱讀權限 40
註冊 2011-6-29
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Octopus_akira 於 2012-3-12 01:17 AM 發表

除One V外其他One Family既機都冇得插卡, 請問優勢何在?
無得插卡,優勢主要在於效能管理,這是事實。

相反,夠唔夠用呢個問題,睇人需要吧,好似我咁,16GB都勉強夠用,32GB絕對有餘,唔夠位時,咪勤啲delete嘢或者放入電腦囉。

一個唔會整理檔案嘢嘅人,就算俾夠你64GB,128GB,都會有唔夠用嘅時候
2012-3-12 08:04 AM#63

edwin66
中級會員

UID 384027
精華 0
積分 441
帖子 441
閱讀權限 30
註冊 2011-11-11
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jjjjjjj8 於 2012-3-11 05:33 PM 發表
我都好期待呢部機@@ 不過最緊要係個價錢
見到頭幾頁有人話24900台幣 = 6xxx元 有點貴!!(但連beats solo)
但我又發現個網 http://www.ex pansys.com.hk/htc-one-x-polar-white-230062/
=$5380 唔知會唔會係無be ...
宜家好多人都有自己既耳機,
或者自己去選購耳機,
如果硬要連solo開賣而令到機價高,
好多人會未必買,好似感動xl已經係個好例子
2012-3-12 10:24 AM#64

edwin66
中級會員

UID 384027
精華 0
積分 441
帖子 441
閱讀權限 30
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wskwpmwsk 於 2012-3-11 06:31 PM 發表

最緊要係也快啲出!我會買淨機版,自已有自家耳筒,預佢5000至5300啦
可以買淨機唔要耳機嗎?係就好啦!
One x應該可以如期四月掛
One xl就可能因為s4停產遲好多
2012-3-12 10:28 AM#65

edwin66
中級會員

UID 384027
精華 0
積分 441
帖子 441
閱讀權限 30
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wskwpmwsk 於 2012-3-11 08:32 PM 發表
岩岩上htc香港官網,見到one XL,代表香港應該會出XL對我黎講絕對係好事

但係見到規格介紹,內存得16GB……而唔係32GB………係出錯左定真係得16GB.........

大家可以睇下………

反而x有32GB.... ...
冇錯呀x係32GB, xl係16GB
2012-3-12 10:32 AM#66

edwin66
中級會員

UID 384027
精華 0
積分 441
帖子 441
閱讀權限 30
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Octopus_akira 於 2012-3-12 01:13 AM 發表

利益申報, 本人都用梗4G...

我都覺得係4G仍有優勢, 但始終俾Xperia S食左...
我朋友話1/3前1日都有幾個買4G, 但Xperia S有得訂之後4G機數只係數日1部...
不過雖然係咁, 但佢話都好多客問, 同埋個價都 ...
我咪其中一個俾xs食左既人囉
唉,後悔…
2012-3-12 10:34 AM#67

edwin66
中級會員

UID 384027
精華 0
積分 441
帖子 441
閱讀權限 30
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wskwpmwsk 於 2012-3-12 08:04 AM 發表

相反,夠唔夠用呢個問題,睇人需要吧,好似我咁,16GB都勉強夠用,32GB絕對有餘,唔夠位時,咪勤啲delete嘢或者放入電腦囉。

一個唔會整理檔案 ...
又講得幾岩喎!
不過咁!宜家好多都玩雲端,
佢都有25gb俾你丫,大勢所催真係冇計
2012-3-12 10:37 AM#68

jjjjjjj8
普通會員

UID 388156
精華 0
積分 94
帖子 94
閱讀權限 20
註冊 2012-3-11
來自 1
狀態 離線
呢部機真係好fit 4.7吋 唔會太大 手感大小同*** s2差不多
外型雖然無乜特別 跟以往htc機都差不多
加上聽歌音品一定不俗 希望香港快d有消息
唔知各位喜歡白色定黑色呢@@
2012-3-12 02:37 PM#69

中級會員

UID 44628
精華 0
積分 445
帖子 445
閱讀權限 30
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hkring 於 2012-3-12 06:01 AM 發表
依度HTC One X 用家發表意見區, 我緊係就係指One X 依一部
我又唔係買HTC 全部手機,佢既 FAMILY有無 MICRO SD與我無關
我是指One X同Xperia S一樣都係冇得插卡, 記憶體方面, 除咗dropbox外, 我唔明白如何顯得更有優勢!!!

QUOTE:
原帖由 wskwpmwsk 於 2012-3-12 08:04 AM 發表

一個唔會整理檔案 ...
我認同㗎! 之前用XE我都只係用2GB卡...
2012-3-12 02:43 PM#70

satiouI
中級會員

UID 386789
精華 0
積分 179
帖子 179
閱讀權限 30
註冊 2012-1-26
來自 6
狀態 離線
夠唔夠用,同識唔識得去管理係兩回事

無得插卡gei 話 16GB就係16GB,有得插卡我最少有16GB先仲可以再加8GB又得16GB又得

話就話雲端係大勢所趨,但係咪雲端適合晒所有用途就可圈可點
唔係話雲端唔好,但係最簡單如果網絡唔好,甚至連網絡都無咁就已經可以企係度
就算有網絡,唔好話多啦,如果1,2GB data 要用幾多時間?

如果有玩刷rom gei 就更加明插卡有咩好處,不過呢個唔係必須唔多講

如果有得插卡,可以揀用同唔用,如果自問唔識管理咁咪少d 用,再唔係有必要時先用lor
平時唔插卡,要抄野過野或者帶大量data 時先用卡,我諗唔會好影響咩效能掛
用卡抄16GB data 同用雲段抄16GB, 邊樣快d?見仁見智啦
唔識管理gei唔會因為無插卡功能就改善左管理,只係斬腳趾避沙蟲;除非係神奇到內置就識管理,插卡就唔識管理

2012-3-12 04:00 PM#71

wskwpmwsk
高級會員

UID 378714
精華 0
積分 830
帖子 830
閱讀權限 40
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jjjjjjj8 於 2012-3-12 02:37 PM 發表
呢部機真係好fit 4.7吋 唔會太大 手感大小同*** s2差不多
外型雖然無乜特別 跟以往htc機都差不多
加上聽歌音品一定不俗 希望香港快d有消息
唔知各位喜歡白色定黑色呢@@
等緊黑色ONE XL,白色係one X,名副其實顏色不同,內涵不同。

一來喜歡黑色,二來one XL支援lte,雖然暫時未用到,難保將來會用
2012-3-12 09:03 PM#72

wskwpmwsk
高級會員

UID 378714
精華 0
積分 830
帖子 830
閱讀權限 40
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 edwin66 於 2012-3-12 10:34 AM 發表

我咪其中一個俾xs食左既人囉
唉,後悔…
做咩後悔?XS外形上唔錯嘅,但始終我覺得佢個下巴好唔穩陣,始終唔係一體成形,感覺好易鬆,鬆左都算,但有機會影響天線接收……………
2012-3-12 09:06 PM#73

wskwpmwsk
高級會員

UID 378714
精華 0
積分 830
帖子 830
閱讀權限 40
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 satiouI 於 2012-3-12 04:00 PM 發表
夠唔夠用,同識唔識得去管理係兩回事

無得插卡gei 話 16GB就係16GB,有得插卡我最少有16GB先仲可以再加8GB又得16GB又得

話就話雲端係大勢所趨,但係咪雲端適合晒所有用途就可圈可點
唔係話雲端唔好,但係最 ...
Ching你誤會喇,我相信在座每一個人都識管理檔案,我係講緊唔會管理案件嘅人,即係識而懶得去理嘅人,身邊好多呢啲人,ipad 64GB都成日話唔夠用,但其實好多嘢,例如已經睇左嘅高清片咁,十世都唔會再睇返,但又擺喺度嘥位。

所以小弟都係用ipad2 16gb,長期都仲有4-5gb位。

有得插卡當然好啦,但無得插,其實影響都不算大,玩刷rom另計………

2012-3-12 09:17 PM#74

wskwpmwsk
高級會員

UID 378714
精華 0
積分 830
帖子 830
閱讀權限 40
狀態 離線
岩岩睇到台灣出左one x價錢…………

http://yes2android.blogspot.com/2012/03/htc-one-x.html

Solo耳筒版要24900,兌返港元即係6500左右

2012-3-12 09:27 PM#75

細碌腸
普通會員

UID 225651
精華 0
積分 72
帖子 73
閱讀權限 20
註冊 2007-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wskwpmwsk 於 2012-3-12 09:27 PM 發表
岩岩睇到台灣出左one x價錢…………

http://yes2android.blogspot.com/2012/03/htc-one-x.html

空機要24900台幣………兌返要6400-6500…

太貴喇……
.....6千幾??連耳通??
請問一下 LG 4+1 幾多錢?
2012-3-12 09:34 PM#76

jjjjjjj8
普通會員

UID 388156
精華 0
積分 94
帖子 94
閱讀權限 20
來自 1
狀態 離線
回復 #75 wskwpmwsk 的帖子

請問有沒有淨機版的消息!!
2012-3-12 10:36 PM#77

jjjjjjj8
普通會員

UID 388156
精華 0
積分 94
帖子 94
閱讀權限 20
來自 1
狀態 離線
唔知唔要個耳機會唔會減 700-1000呢
其實呢個solo耳機都值千幾元!!
2012-3-12 10:44 PM#78

中級會員

UID 44628
精華 0
積分 445
帖子 445
閱讀權限 30
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wskwpmwsk 於 2012-3-12 09:03 PM 發表

等緊黑色ONE XL,白色係one X,名副其實顏色不同,內涵不同。

一來喜歡黑色,二來one XL支援lte,雖然暫時未用到,難保將來會用
多口問句, 點解你會知黑色係One XL, 白色係One X?!
因為我早前試過黑, 白色嘅One X, 不過果時仲係工程機
所以好想知道...

另外, 我大早前已經收到未證實消息, HTC HK係唔會跟Beats耳機...
2012-3-12 11:14 PM#79

wskwpmwsk
高級會員

UID 378714
精華 0
積分 830
帖子 830
閱讀權限 40
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Octopus_akira 於 2012-3-12 11:14 PM 發表

多口問句, 點解你會知黑色係One XL, 白色係One X?!
因為我早前試過黑, 白色嘅One X, 不過果時仲係工程機
所以好想知道...

另外, 我大早前已經收到未證實消息, HTC HK係唔會跟Beats耳機...
之前睇報道講嫁

話國際版只有白色,即係配置tegra 3 CPU,而lte版就黑色配高通S4

香港唔配beat耳筒,即係配普通跟機耳筒?
如果係都好嘅,起碼可以平啲

Btw.....ching你好似知好多嘢,唔通你係htc.........
2012-3-12 11:25 PM#80
 10078  4/504  | <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >| 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題