PhoneHK 討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 搜索 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  


上一主題 下一主題
 157  3/8  <  1  2  3  4  5  6  7  8  > 
     
標題: 更新 Optimus Black直接刷入韌體升級(回復原廠rom方法) 新加坡ICS V30C供下載 (有相)  
 
Peterwu
星級會員
Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5


UID 370507
精華 0
積分 2893
帖子 2793
閱讀權限 50
註冊 2010-12-27
狀態 離線
[Close]


QUOTE:
原帖由 asdf741 於 2012-4-29 14:43 發表
我依家係v20b, 如果咁樣刷去v20c,
部機既資料係咪會無曬?

thanks~
放心,唔會!!
2012-4-30 12:10 AM#41
查看資料  發短消息  頂部
 
asdf741
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 39591
精華 0
積分 367
帖子 367
閱讀權限 30
註冊 2003-7-20
狀態 離線
[Close]


QUOTE:
原帖由 Peterwu 於 2012-4-30 12:10 AM 發表

放心,唔會!!
Peter哥, 我係android新手, 想問多少少~~~
唔好介意

點解咁樣刷rom唔會洗左部機既資料(我自己裝個d app)

如果我刷其他rom, eg. cm, zeus.
咁又會唔會無左自己裝個d app?

thanks~
2012-4-30 02:36 AM#42
查看資料  發短消息  頂部
 
Peterwu
星級會員
Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5


UID 370507
精華 0
積分 2893
帖子 2793
閱讀權限 50
註冊 2010-12-27
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 asdf741 於 2012-4-30 02:36 發表


Peter哥, 我係android新手, 想問多少少~~~
唔好介意

點解咁樣刷rom唔會洗左部機既資料(我自己裝個d app)

如果我刷其他rom, eg. cm, zeus.
咁又會唔會無左自己裝個d app?

thanks~
因為呢個只係更新,唔同刷其他版本既rom,而刷rom就一定要做一個叫雙wipe既動作,即係好似回復原廠設定一樣,要清除晒機內所有程式同資料,先可以刷rom成功開機!!
2012-5-1 11:24 AM#43
查看資料  發短消息  頂部
 
MrKH
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 369874
精華 0
積分 49
帖子 49
閱讀權限 20
註冊 2010-12-9
狀態 離線
請問有無可能,可以睇返自己本身用緊咩ROM?
THANKS
2012-6-21 10:01 PM#44
查看資料  發短消息  頂部
 
MrKH
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 369874
精華 0
積分 49
帖子 49
閱讀權限 20
註冊 2010-12-9
狀態 離線
我刷左NOVA 1.7.3

跟足你的STEP 去做, 禁完upgrade start, 真係彈左LG 個Software upgrade 軟件出黎 (B2C)
之後叫我手動禁下載.......
2012-6-21 11:13 PM#45
查看資料  發短消息  頂部
 
Peterwu
星級會員
Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5


UID 370507
精華 0
積分 2893
帖子 2793
閱讀權限 50
註冊 2010-12-27
狀態 離線
官方4.0 正式登埸
2012-12-7 12:22 PM#46
查看資料  發短消息  頂部
 
roy1005
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3


UID 135743
精華 0
積分 321
帖子 320
閱讀權限 30
註冊 2005-12-7
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 Peterwu 於 2012-12-7 12:22 PM 發表
官方4.0 正式登埸
但港版仲未有~ ><
2012-12-7 06:02 PM#47
查看資料  發短消息  頂部
 
mupro
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 231286
精華 0
積分 120
帖子 120
閱讀權限 30
註冊 2007-4-25
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 Peterwu 於 2012-12-7 12:22 PM 發表
官方4.0 正式登埸
忍不住用了法國官方4.0.4....嘩,第二部機一樣

唯一開機時讀咭超耐...(小問題/或我個別問題)
應用程式 icon有大細兩樣選,如果你用大icon排好整齊頁之後,記住不要選細用
如果唔係,又亂晒架啦...
2012-12-9 01:40 PM#48
查看資料  發短消息  頂部
 
rbtxf
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 37781
精華 0
積分 43
帖子 43
閱讀權限 20
註冊 2003-5-15
狀態 離線
新手無知一問,請問用官版的 2.3.4 v20e, 可唔可以直接升級法版 4.0.4 而無須轉回 10a/10b?  thanks
2012-12-11 06:06 PM#49
查看資料  發短消息  ICQ 狀態  頂部
 
Peterwu
星級會員
Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5


UID 370507
精華 0
積分 2893
帖子 2793
閱讀權限 50
註冊 2010-12-27
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 rbtxf 於 2012-12-11 18:06 發表
新手無知一問,請問用官版的 2.3.4 v20e, 可唔可以直接升級法版 4.0.4 而無須轉回 10a/10b?  thanks
直接刷就可以, 不過事前記得備份所有嘢!
2012-12-11 07:49 PM#50
查看資料  發短消息  頂部
 
ad911
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 396129
精華 0
積分 56
帖子 56
閱讀權限 20
註冊 2012-12-2
狀態 離線
can I flash it form France Version to Hong Kong Version later when the official Hong Kong is released ?, thanks
2012-12-12 01:36 AM#51
查看資料  發短消息  頂部
 
fungjohn0
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 384170
精華 0
積分 35
帖子 35
閱讀權限 20
註冊 2011-11-15
狀態 離線
點解個V30B已經冇得下載lol??
2013-1-2 02:23 PM#52
查看資料  發短消息  頂部
 
Peterwu
星級會員
Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5


UID 370507
精華 0
積分 2893
帖子 2793
閱讀權限 50
註冊 2010-12-27
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 fungjohn0 於 2013-1-2 14:23 發表
點解個V30B已經冇得下載lol??
我都唔知點解?!!  而家轉左第條link.....
2013-1-2 09:51 PM#53
查看資料  發短消息  頂部
 
fungjohn0
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 384170
精華 0
積分 35
帖子 35
閱讀權限 20
註冊 2011-11-15
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 Peterwu 於 2013-1-2 09:51 PM 發表

我都唔知點解?!!  而家轉左第條link.....
download到啦 唔該晒c hing
2013-1-3 12:00 AM#54
查看資料  發短消息  頂部
 
rbtxf
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 37781
精華 0
積分 43
帖子 43
閱讀權限 20
註冊 2003-5-15
狀態 離線
多謝 c hing 分享, 已成功升級, 正在摸索中, 個版面真係幾靚, 機行得好順, 真正脫胎換骨!!!
2013-1-3 12:30 AM#55
查看資料  發短消息  ICQ 狀態  頂部
 
Peterwu
星級會員
Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5


UID 370507
精華 0
積分 2893
帖子 2793
閱讀權限 50
註冊 2010-12-27
狀態 離線
咁多位客氣喇, 好好享受black真正嘅機能...
2013-1-3 01:16 AM#56
查看資料  發短消息  頂部
 
satan
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 31822
精華 0
積分 330
帖子 230
閱讀權限 30
註冊 2002-9-19
狀態 離線
CHING
你個30B ROM無得揀中文的???
2013-1-3 02:57 AM#57
查看資料  發短消息  ICQ 狀態  頂部
 
fungjohn0
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 384170
精華 0
積分 35
帖子 35
閱讀權限 20
註冊 2011-11-15
狀態 離線
我又遇到問題啦> < 我係用window 7 32bit
去到禁"Launch software update" 之後就"沒有回應"同停止運作要強制關閉程式
前面都有跟住晒你嘅步驟黎做 個Type係"3GQCT" 而 phone mode係"CS_EMERGENCY"
c hing 咁我依家應該點做好呢??
2013-1-3 06:22 PM#58
查看資料  發短消息  頂部
 
Peterwu
星級會員
Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5


UID 370507
精華 0
積分 2893
帖子 2793
閱讀權限 50
註冊 2010-12-27
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 fungjohn0 於 2013-1-3 18:22 發表
我又遇到問題啦> < 我係用window 7 32bit
去到禁"Launch software update" 之後就"沒有回應"同停止運作要強制關閉程式
前面都有跟住晒你嘅步驟黎做 個Type係"3GQCT" ...
好多人都講window 7係用唔到呢個軟件, 我係用window xp去整.......
2013-1-3 10:35 PM#59
查看資料  發短消息  頂部
 
fungjohn0
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 384170
精華 0
積分 35
帖子 35
閱讀權限 20
註冊 2011-11-15
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 Peterwu 於 2013-1-3 10:35 PM 發表

好多人都講window 7係用唔到呢個軟件, 我係用window xp去整.......
so sad 唯有等個等到頸都長嘅港版ICS啦XD
2013-1-3 11:20 PM#60
查看資料  發短消息  頂部
 157  3/8  <  1  2  3  4  5  6  7  8  > 
     


  可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  


 


Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.016790 second(s), 7 queries , Gzip enabled

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2017-3-23 12:11 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - PhoneHK 討論區 - Archiver