PhoneHK 討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 搜索 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  


上一主題 下一主題
 374  4/19  | <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >| 
     
標題: I8000 Omnia II 軟件程式與及相關WALLPAPER圖片分享區(10/June/2010 總結))  
 
previa
資深技術顧問
Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9


UID 54239
精華 6
積分 18114
帖子 17428
閱讀權限 100
註冊 2004-3-8
來自 Hong Kong
狀態 離線
[Close]


QUOTE:
原帖由 leoting 於 2009-10-1 01:25 AM 發表


H9跟的已經係呢個3.0.0啦wo...
係唔係一樣定係有咩唔同架?
哈哈,正確,不過這是拆出來的OEM App 程式,方便日後有高手來COOK ROM之用.
2009-10-1 01:28 AM#61
查看資料  發短消息  Yahoo!  頂部
 
previa
資深技術顧問
Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9


UID 54239
精華 6
積分 18114
帖子 17428
閱讀權限 100
註冊 2004-3-8
來自 Hong Kong
狀態 離線
[Close]


QUOTE:
原帖由 canming 於 2009-9-30 01:35 AM 發表


我裝左大概一日到 la~都係24 hours唔關機既
電話響既時候按撥號係有反應
但平時按撥號想打出電話,按極都冇返應
係要soft reset左先會好d..但都係冇幾耐就有問題
這樣可能你手機內有部份軟件與新安裝這個程式有了衝突,唯有拆掉他吧
2009-10-1 01:30 AM#62
查看資料  發短消息  Yahoo!  頂部
 
Mel_Mobile
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 54849
精華 0
積分 74
帖子 74
閱讀權限 20
註冊 2004-3-16
狀態 離線
previa, 咁點好呢? 有無好提意?

i sent u my msn at the english forum. please add me 教下我啦,唔該你 :)

因為我只係得vista home for my pc... 無 xp 呀

我部i8000 越來越多問題,真係要flash 至得囉, the opera browse 即情係用唔到,個個webpage 都唔load... d fonts 又 align 錯晒,都唔g 做咩... :(
2009-10-1 07:39 AM#63
查看資料  發短消息  頂部
 
chungsm
星級會員
Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5


UID 50803
精華 0
積分 3423
帖子 3351
閱讀權限 50
註冊 2004-1-26
狀態 離線
p兄 你個mobie shell + hero 界面入邊 d字有可得較大d
而家細到睇唔到

thanks
2009-10-1 11:50 AM#64
查看資料  發短消息  頂部
 
previa
資深技術顧問
Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9


UID 54239
精華 6
積分 18114
帖子 17428
閱讀權限 100
註冊 2004-3-8
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 Mel_Mobile 於 2009-10-1 07:39 AM 發表
previa, 咁點好呢? 有無好提意?

i sent u my msn at the english forum. please add me 教下我啦,唔該你 :)

因為我只係得vista home for my pc... 無 xp 呀

我部i8000 越來越多問題,真係要flash 至得囉 ...
你部i8000內加有沒有安裝一些清理用途的程式?另外,看你描述手機的毛病,似乎是你不懂操作/使用WM OS 手機居多,還有刷ROM只是更改ROM版本,但若是仍然不太了解與及操作WM OS手機的話.毛病亦是會存在.所謂操作/了解.簡單言之是.軟件程式的安裝方法.檔案儲存的位置,軟件操作後的關閉,記憶體的釋放,等操作與及認識,至於刷ROM升級是使用者在累積了一段操作知識與技巧後的另一個行為,但並不能保證用家在日後使用各類軟件時不會出現了的衝突情況發生,只是有經驗者在有問題出現時,會很快解決和修改操作方式而已.最後你仍然有問題的話,我只有建議你PM你的聯絡電話比我,然後在電話上作出解釋,因為你從不POST上圖來表示你手機目前面對的問題,故我是很難明白/了解你的問題所在,便無法回應了.當然是否PM電話由你決定了.

[ 本帖最後由 previa 於 2009-10-1 02:31 PM 編輯 ]
2009-10-1 02:28 PM#65
查看資料  發短消息  Yahoo!  頂部
 
previa
資深技術顧問
Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9


UID 54239
精華 6
積分 18114
帖子 17428
閱讀權限 100
註冊 2004-3-8
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 chungsm 於 2009-10-1 11:50 AM 發表
p兄 你個mobie shell + hero 界面入邊 d字有可得較大d
而家細到睇唔到

thanks
我沒有留意?但我個人卻覺得不到太小來!.只有用原來的PointuiHome Hero 介面程式才可以選擇是否要顯示介面的字體與及更換icon圖案了.

[ 本帖最後由 previa 於 2009-10-1 02:35 PM 編輯 ]
2009-10-1 02:34 PM#66
查看資料  發短消息  Yahoo!  頂部
 
Mel_Mobile
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 54849
精華 0
積分 74
帖子 74
閱讀權限 20
註冊 2004-3-16
狀態 離線
得左, 成功flash 了g7 english.

上到網,但係你! 問題仲存在

其實我點解 flash, 係因為個 opera load 唔到野,好多網頁都去唔到,我以為個 phone 壞左,咁咪 flash 囉,
點g... flash 完後,個opera 一樣唔load, 又唔會 align 個 page 地正常顯示。或者再試下囉....
2009-10-1 03:04 PM#67
查看資料  發短消息  頂部
 
sidneysum
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 298171
精華 0
積分 668
帖子 668
閱讀權限 40
註冊 2008-5-26
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 previa 於 2009-10-1 01:28 AM 發表

哈哈,正確,不過這是拆出來的OEM App 程式,方便日後有高手來COOK ROM之用.
P hing 点解我部行H9 rom 个输入法简单好多!
2009-10-2 06:36 PM#68
查看資料  發短消息  頂部
 
previa
資深技術顧問
Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9


UID 54239
精華 6
積分 18114
帖子 17428
閱讀權限 100
註冊 2004-3-8
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 sidneysum 於 2009-10-2 06:36 PM 發表

P hing 点解我部行H9 rom 个输入法简单好多!
可以Post 些圖上來看看?
2009-10-3 12:49 AM#69
查看資料  發短消息  Yahoo!  頂部
 
beakspider
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 349724
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 20
註冊 2009-9-17
狀態 離線
p 兄你D WALLPAPER 好靚
唔知邊度有得搵呢:)
2009-10-3 08:21 AM#70
查看資料  發短消息  頂部
 
sidneysum
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 298171
精華 0
積分 668
帖子 668
閱讀權限 40
註冊 2008-5-26
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 previa 於 2009-10-3 12:49 AM 發表

可以Post 些圖上來看看?
只得三個選擇!


圖片附件: [輸入法] Screen001.jpg (2009-10-3 09:07 AM, 84.61 K)

2009-10-3 09:07 AM#71
查看資料  發短消息  頂部
 
pfungfsl
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 83991
精華 0
積分 51
帖子 51
閱讀權限 20
註冊 2004-12-31
狀態 離線
天氣

請問..我依照所有步驟安了 HERO 介面..
但未能找到/去到 圖 60 之版面..
因此也一直未能把天氣 UPDATE 在時鍾下...
請問有何辦法解決呢
2009-10-4 01:11 AM#72
查看資料  發短消息  頂部
 
至瘋
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 99849
精華 0
積分 21
帖子 21
閱讀權限 20
註冊 2005-4-24
狀態 離線
請問i908用唔用到S2U2 2.04 VGA版本??
2009-10-4 02:40 PM#73
查看資料  發短消息  頂部
 
sidneysum
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 298171
精華 0
積分 668
帖子 668
閱讀權限 40
註冊 2008-5-26
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 至瘋 於 2009-10-4 02:40 PM 發表
請問i908用唔用到S2U2 2.04 VGA版本??
用到的。
2009-10-4 06:19 PM#74
查看資料  發短消息  頂部
 
pfungfsl
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 83991
精華 0
積分 51
帖子 51
閱讀權限 20
註冊 2004-12-31
狀態 離線
請問怎樣才出現 圖 60 之 "update weather" 版面呢 ?
真係出不了天氣呢..
2009-10-4 06:43 PM#75
查看資料  發短消息  頂部
 
previa
資深技術顧問
Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9


UID 54239
精華 6
積分 18114
帖子 17428
閱讀權限 100
註冊 2004-3-8
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 beakspider 於 2009-10-3 08:21 AM 發表
p 兄你D WALLPAPER 好靚
唔知邊度有得搵呢:)
稍後POST 些上來大家分享一下
2009-10-4 09:41 PM#76
查看資料  發短消息  Yahoo!  頂部
 
previa
資深技術顧問
Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9


UID 54239
精華 6
積分 18114
帖子 17428
閱讀權限 100
註冊 2004-3-8
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 至瘋 於 2009-10-4 02:40 PM 發表
請問i908用唔用到S2U2 2.04 VGA版本??
S2U2 2.04 版本是有分QVGA  同VGA 兩個版本,I908是需要用QVGA, 你若是用了VGA版本.畫面艮顯示是會1出現怪現象來的.
2009-10-4 09:46 PM#77
查看資料  發短消息  Yahoo!  頂部
 
previa
資深技術顧問
Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9


UID 54239
精華 6
積分 18114
帖子 17428
閱讀權限 100
註冊 2004-3-8
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 pfungfsl 於 2009-10-4 06:43 PM 發表
請問怎樣才出現 圖 60 之 "update weather" 版面呢 ?
真係出不了天氣呢..
圖60 ?請詳細一些
2009-10-4 09:47 PM#78
查看資料  發短消息  Yahoo!  頂部
 
previa
資深技術顧問
Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9


UID 54239
精華 6
積分 18114
帖子 17428
閱讀權限 100
註冊 2004-3-8
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 sidneysum 於 2009-10-3 09:07 AM 發表

只得三個選擇!
我個H6 版本都是一樣來的,,不`過你可以在鍵盤最下左側的ICON上點按,是會出現一個功能選項仄1面是有更多的不同功能鍵盤選擇,去嘗試玩下啦.
2009-10-4 09:54 PM#79
查看資料  發短消息  Yahoo!  頂部
 
previa
資深技術顧問
Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9Rank: 9


UID 54239
精華 6
積分 18114
帖子 17428
閱讀權限 100
註冊 2004-3-8
來自 Hong Kong
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 pfungfsl 於 2009-10-4 01:11 AM 發表
請問..我依照所有步驟安了 HERO 介面..
但未能找到/去到 圖 60 之版面..
因此也一直未能把天氣 UPDATE 在時鍾下...
請問有何辦法解決呢
看來可能是你的操作步驟不正確, 細心再詳閱一次再去嘗試多一次吧.
2009-10-4 09:57 PM#80
查看資料  發短消息  Yahoo!  頂部
 374  4/19  | <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >| 
     


  可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  


 


Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.017983 second(s), 8 queries , Gzip enabled

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2017-11-19 01:27 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - PhoneHK 討論區 - Archiver