PhoneHK 討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 搜索 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 尋日買左部雙咭手機 UT922   

$小雲$
普通會員

UID 310163
精華 0
積分 70
帖子 13
閱讀權限 20
註冊 2008-9-9
來自 香港
狀態 離線
[廣告]: 全新「優惠資訊區」集合各台的最新出機 / 上台優惠,唔睇係你的損失!
尋日買左部雙咭手機 UT922 

[Close]
星期五放工無野做,週圍行街睇下電話,其實一早心思思想買部雙咭電話,
事關我個個星期日都北上玩樂,成日要換咭真係磨到張咭都花哂,上兩星期重攪到read唔到
咭,去番台換咭先掂.但係大部份雙咭機都好大部 ,個款又唔靚,真係揀唔落手.
今日行街見到有部話係今日啱啱出嘅新雙咭機
個款都算唔差,又薄薄地,重有電視添.價錢又唔係貴,只係$1280.心諗買部做是啤都好.

部機有幾薄,攞個一亳子比比就最清楚

個sales姐姐好好心機教我點用,之後部機俾左個驚喜我,原來唔只插雙
SIM咭,記憶咭都係插雙咭,重可以互抄file,又幾方便喎.
跟機送埋 2GB micro SD !

抄file個介面都幾簡單易用.

部機重有個加密功能,可以將啲SMS,MMS,通話記錄同埋電話簿上鎖,
咦!真係可以完全保障到我啲私隱!

以後係人要查電話入面啲電話簿呀,SMS呀,全部都要入密碼

跟機配件都算齊有兩電,兩合一充電器,耳機,電腦線,
手寫筆,重有舊細細粒嘅USB轉換器.我問sales姐姐要黎做咩

佢話有左個 adp 就可以用nokia火牛俾部機充電,又諗得幾周到

耳機中間有個大細聲掣,較大細聲唔使下下攞部機出黎咁麻煩.

二合一充電器本身係一個座充,側邊有USB充電位,
用跟機條電腦線就可以直接插落機充電,sales姐姐話兩邊充電位可以同時用架.

UT922內置感應器,搖部機就可以換wall paper,聽歌時就可以搖一
下換下一首歌.睇相時都啱用

播歌時可以搖一搖就換歌,音樂播放介面都幾靚

藍牙支援立體聲,坐大巴上皇崗時聽歌啱哂

大家都知電話打出打入一接通嗰刻幅射最強UT922有個幾好用嘅功能.
叫做接通提示,打出時,接通之後會震一震,震完先聽就可以避開幅射最強嗰一刻

電視接收方面不過不失

2009-6-25 02:54 PM#1
查看資料  發短消息  頂部

程琛
普通會員

UID 283520
精華 0
積分 69
帖子 69
閱讀權限 20
註冊 2008-1-24
狀態 離線
[廣告]: 全新「優惠資訊區」集合各台的最新出機 / 上台優惠,唔睇係你的損失!
[Close]
網上真係乜都有....第一次睇...以為幾好用...點知有人話係假...究竟邊個真邊個假 ?? 自己花錢去試? 不如不買就無損失啦...都係睇定d 先...如果有用家報告一下更好....當然...又係咪真的用定呢....
2009-6-26 01:14 AM#2

kinmingch
中級會員

UID 307528
精華 0
積分 252
帖子 252
閱讀權限 30
註冊 2008-8-19
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cyrus0607 於 2009-6-25 07:52 PM 發表

我中意咁樣多d,反正都唔係原創喇

呀.........當我第一次知道要拍那個citylink代理的u.key手機廣告的時候,其實我是拒絕的!因為我覺得...........呀 ...
師兄好野!
好文采!

W800i > 6500s > 5800XM > Liquid > Milestone + Naite > XPERIA MINI PRO + Naite > GALAXY NEXUS + XPERIA MINI PRO > XPERIA Z + XPERIA MINI PRO
2009-6-26 09:14 AM#3

sing1327
資深版務版主

UID 51953
精華 0
積分 27385
帖子 11987
閱讀權限 100
註冊 2004-2-11
來自 沙田
狀態 離線
水貨的三星D780都係雙咭雙待!都係$1380左右
比你你會用三星定U KEY
D880都係$1550左右
UKEY機無人話佢NG得,但以大陸機來講定價太高了

現有免費為你清洗床褥的塵埃蟎蟲,對鼻敏感及哮喘有絶對幫助,有意可PM我
2009-6-26 10:43 AM#4

motophone
普通會員

UID 343891
精華 0
積分 63
帖子 63
閱讀權限 20
註冊 2009-6-2
來自 7
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 $小雲$ 於 2009-6-25 02:54 PM 發表
UT922內置感應器,搖部機就可以換wall paper......
但係要搖幾耐先換?見你 D 圖由 1:10pm 搖到 2:18pm,手到軟啦!
2009-6-26 01:42 PM#5

cyrus0607
星級會員

UID 236124
精華 0
積分 2982
帖子 2894
閱讀權限 50
註冊 2007-5-13
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 motophone 於 2009-6-26 01:42 PM 發表

但係要搖幾耐先換?見你 D 圖由 1:10pm 搖到 2:18pm,手到軟啦!
呀....咁就真係弊左d

始終同樓主講既一樣
北上玩樂嘛,講求既當然係方便啦

有部咁好既機就真係正,不過搖搖下連時間都搖到錯埋就慘d........
始終我地d用家怕miss call........時間都搞錯搞到打出既時間都可能錯埋...攞黎當spare機都怕怕啦

如果係咁,就算有d code唔知係增強接收定係減低幅射功能都好....
用家睇錯時間打錯電話有可能會冇左單生意,排錯行程,妻離子散,家破人亡呀
最後連個電話都打唔成接收強我都得物無所用了........真可惜

2009-6-26 02:31 PM#6

AA1051
中級會員

UID 304943
精華 0
積分 367
帖子 367
閱讀權限 30
註冊 2008-7-26
來自 2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cyrus0607 於 2009-6-26 02:31 PM 發表

呀....咁就真係弊左d

始終同樓主講既一樣
北上玩樂嘛,講求既當然係方便啦

有部咁好既機就真係正,不過搖搖下連時間都搖到錯埋就慘d........
始終我地d用家怕miss call........時間都搞錯搞到打出既時間 ...
兄弟, , 俾條生路行o下好喎~~ 人家都係搵啖飯仔食, 無謂o架
2009-6-26 04:51 PM#7

sing1327
資深版務版主

UID 51953
精華 0
積分 27385
帖子 11987
閱讀權限 100
註冊 2004-2-11
來自 沙田
狀態 離線
大家公平一些
要打咁多字和影咁多相出黎分享都是要一番心機的
多D人介紹一些不同的機款也是一件好事
先不要標籤了它是否廣告
大家如果見到佢內容有乜野係講得不對才作回應吧
也可以問下此機的功能上問題!

PS:小心不要引起罵戰!每個品牌都是有它的支持者的

現有免費為你清洗床褥的塵埃蟎蟲,對鼻敏感及哮喘有絶對幫助,有意可PM我
2009-6-26 05:49 PM#8

motophone
普通會員

UID 343891
精華 0
積分 63
帖子 63
閱讀權限 20
註冊 2009-6-2
來自 7
狀態 離線
請問此機的話音質素好嗎?另外有無 SIM-1 比 SIM-2 接收較好的問題?
2009-6-26 07:36 PM#9

civic1217
中級會員

UID 45608
精華 0
積分 182
帖子 182
閱讀權限 30
註冊 2003-10-28
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sing1327 於 2009-6-26 05:49 PM 發表
大家公平一些
先不要標籤了它是否廣告
也可以問下 ...
同意
不過大家可以睇睇樓主過往既文章都會知多少少

Ericsson R320sc>Nokia 8250>Samsung N628>SE T630>SE K750i>SE W900i>Nokia N82>Apple iPhone 3GS>Samsung Galaxy SII
2009-6-30 01:17 AM#10
查看資料  發短消息  ICQ 狀態  頂部

jay_fanshk
新會員

UID 46388
精華 0
積分 15
帖子 15
閱讀權限 10
註冊 2003-11-12
狀態 離線
都寫得幾好wor~ 難道真係廣告

幾詳細............
2009-7-1 11:22 PM#11

$小雲$
普通會員

UID 310163
精華 0
積分 70
帖子 13
閱讀權限 20
註冊 2008-9-9
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 motophone 於 2009-6-26 01:42 PM 發表

搖一下就OK啦!!
2009-8-7 10:56 AM#12

$小雲$
普通會員

UID 310163
精華 0
積分 70
帖子 13
閱讀權限 20
註冊 2008-9-9
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jay_fanshk 於 2009-7-1 11:22 PM 發表
都寫得幾好wor~ 難道真係廣告

幾詳細............
用過就寫得詳細啲嘛!!>.<
2009-8-7 10:57 AM#13

$小雲$
普通會員

UID 310163
精華 0
積分 70
帖子 13
閱讀權限 20
註冊 2008-9-9
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sing1327 於 2009-6-26 05:49 PM 發表
大家公平一些
先不要標籤了它是否廣告
也可以問下 ...
多謝你啊!!我都怕有人誤會我係賣緊廣告啊!!
2009-8-7 10:59 AM#14

$小雲$
普通會員

UID 310163
精華 0
積分 70
帖子 13
閱讀權限 20
註冊 2008-9-9
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 motophone 於 2009-6-26 07:36 PM 發表
請問此機的話音質素好嗎?另外有無 SIM-1 比 SIM-2 接收較好的問題?
我用既時侯兩者都兼顧到!!音質方面都OK啊!!
2009-8-7 11:00 AM#15

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題