PhoneHK 討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 搜索 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  


上一主題 下一主題
 1710  82/86  | <  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  > 
     
標題: 繁中 WM6.5 ZTIE1 / WM6.1 ZTIE1 / DXIA5 M2D Clean ROM (Updated 13/6)  
 
loversgolden
普通會員
Rank: 2Rank: 2


UID 163980
精華 0
積分 56
帖子 56
閱讀權限 20
註冊 2006-4-10
狀態 離線
[Close]


QUOTE:
原帖由 hykc 於 2009-11-4 18:20 發表


i just tried this one as well, it can get the Internet information automatically, but when it is connected, the browser can't connect to internet, and  Wifi  as well
我就是這個意思,佢唔可以係internet setting到自動setting internet,
所以不能上網,及msn或者facebook,我真的不知道要點做,所以咁多個cook rom,
我只可以選用一個咁多,就是我之前所講的rom了.....
2009-11-4 09:39 PM#1621
查看資料  發短消息  頂部
 
gordonchi
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 325408
精華 0
積分 107
帖子 138
閱讀權限 30
註冊 2008-12-19
狀態 離線
[Close]


QUOTE:
原帖由 loversgolden 於 2009-11-4 09:35 PM 發表


我試用過這個方法,不過佢無自己hardreset,請問您是否這麼簡單setting,定是還有一些步驟要setting呢?

thanks you
因為刷完這個rom後變了台灣設置,所以不會香港的連線...set完 hong kong和網路後,左下按ok,按完佢問您會hardreset,再按是......之後便可,若不hardreset按右下exit試試......我已試過2次也是可以的了~~~
2009-11-5 03:58 AM#1622
查看資料  發短消息  頂部
 
hykc
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 43603
精華 0
積分 128
帖子 128
閱讀權限 30
註冊 2003-9-26
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 loversgolden 於 2009-11-4 09:39 PM 發表


我就是這個意思,佢唔可以係internet setting到自動setting internet,
所以不能上網,及msn或者facebook,我真的不知道要點做,所以咁多個cook rom,
我只可以選用一個咁多,就是我之前所講的rom了.....
no, I said I tried the one posted,

http://www.modaco.com/content/i9 ... -5-research-thread/

it CAN get the internet setting automatically
when I start the browser it said cannot connect, but the connection show connected.
also wifi, it just keep connecting.

[ 本帖最後由 hykc 於 2009-11-5 09:26 AM 編輯 ]
2009-11-5 09:25 AM#1623
查看資料  發短消息  頂部
 
loversgolden
普通會員
Rank: 2Rank: 2


UID 163980
精華 0
積分 56
帖子 56
閱讀權限 20
註冊 2006-4-10
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 gordonchi 於 2009-11-5 03:58 發表


因為刷完這個rom後變了台灣設置,所以不會香港的連線...set完 hong kong和網路後,左下按ok,按完佢問您會hardreset,再按是......之後便可,若不hardreset按右下exit試試......我已試過2次也是可以的了~~~
首先謝謝你的分享,不過我意思是ENG的COOK ROM,不是艾兄依個繁體ROM的,及結果都是一樣,都是不能上IE,MSN及FACEBOOK......

[ 本帖最後由 loversgolden 於 2009-11-5 11:17 AM 編輯 ]
2009-11-5 09:47 AM#1624
查看資料  發短消息  頂部
 
loversgolden
普通會員
Rank: 2Rank: 2


UID 163980
精華 0
積分 56
帖子 56
閱讀權限 20
註冊 2006-4-10
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 hykc 於 2009-11-5 09:25 發表


no, I said I tried the one posted,

http://www.modaco.com/content/i9 ... -5-research-thread/

it CAN get the interne ...
我宜家都是只可以用佢既ROM,其它都不可以連線,我試過係其它ROM入面做setting,但係結果都係一樣.....唉!!!
宜家唯有選擇放棄flash其定ROM......
2009-11-5 09:50 AM#1625
查看資料  發短消息  頂部
 
sc2008
新會員
Rank: 1



UID 351835
精華 0
積分 1
帖子 1
閱讀權限 10
註冊 2009-11-5
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 gordonchi 於 2009-10-25 08:31 PM 發表

去官網更新後便可~~~
我都有咁嘅問題,請問應該去邊到更新,同埋要更新甚麼呢?謝謝
2009-11-5 12:19 PM#1626
查看資料  發短消息  頂部
 
hykc
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 43603
精華 0
積分 128
帖子 128
閱讀權限 30
註冊 2003-9-26
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 loversgolden 於 2009-11-5 09:50 AM 發表


我宜家都是只可以用佢既ROM,其它都不可以連線,我試過係其它ROM入面做setting,但係結果都係一樣.....唉!!!
宜家唯有選擇放棄flash其定ROM......
但我用你呢個都唔得, 你係i908 定 i900?
我係i908
2009-11-5 05:08 PM#1627
查看資料  發短消息  頂部
 
hykc
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 43603
精華 0
積分 128
帖子 128
閱讀權限 30
註冊 2003-9-26
狀態 離線
回復 #1625 loversgolden 的帖子

剛check Sector 又有新rom la
2009-11-5 05:12 PM#1628
查看資料  發短消息  頂部
 
hykc
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 43603
精華 0
積分 128
帖子 128
閱讀權限 30
註冊 2003-9-26
狀態 離線
loversgolden ,

想問你係upgrade sector Ultra Lite, Titanium Lite or M2D2.0 version??
2009-11-5 05:14 PM#1629
查看資料  發短消息  頂部
 
loversgolden
普通會員
Rank: 2Rank: 2


UID 163980
精華 0
積分 56
帖子 56
閱讀權限 20
註冊 2006-4-10
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 hykc 於 2009-11-5 17:08 發表


但我用你呢個都唔得, 你係i908 定 i900?
我係i908
我是用i900的,我下午已經flash了new rom
宜家唯有用佢既rom,其它rom就.........
2009-11-5 06:50 PM#1630
查看資料  發短消息  頂部
 
loversgolden
普通會員
Rank: 2Rank: 2


UID 163980
精華 0
積分 56
帖子 56
閱讀權限 20
註冊 2006-4-10
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 hykc 於 2009-11-5 17:14 發表
loversgolden ,

想問你係upgrade sector Ultra Lite, Titanium Lite or M2D2.0 version??
我不嬲都用Sector的Neo Titanium,M2D及佢既其它我都無用過了,
今日剛剛flash了佢23504的ROM
2009-11-5 06:54 PM#1631
查看資料  發短消息  頂部
 
loversgolden
普通會員
Rank: 2Rank: 2


UID 163980
精華 0
積分 56
帖子 56
閱讀權限 20
註冊 2006-4-10
狀態 離線
hykc其實Nick的ROM都幾好,一來又順,二來又快,等我再研究吓點樣先可以Setting Internet先.......

http://www.modaco.com/content/i9 ... rom-m2d-neo-hide11/
2009-11-5 07:54 PM#1632
查看資料  發短消息  頂部
 
hykc
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 43603
精華 0
積分 128
帖子 128
閱讀權限 30
註冊 2003-9-26
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 loversgolden 於 2009-11-5 06:54 PM 發表


我不嬲都用Sector的Neo Titanium,M2D及佢既其它我都無用過了,
今日剛剛flash了佢23504的ROM
我都係整唔到上網, wifi, gprs connect 到, 但IE, MSN load 唔到野
2009-11-5 09:07 PM#1633
查看資料  發短消息  頂部
 
chungchungip
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 79838
精華 0
積分 151
帖子 131
閱讀權限 30
註冊 2004-11-24
狀態 離線
今日终於上了 6.5 啦,好正啊~!
2009-11-7 12:00 AM#1634
查看資料  發短消息  頂部
 
loversgolden
普通會員
Rank: 2Rank: 2


UID 163980
精華 0
積分 56
帖子 56
閱讀權限 20
註冊 2006-4-10
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 hykc 於 2009-11-5 21:07 發表


我都係整唔到上網, wifi, gprs connect 到, 但IE, MSN load 唔到野
以下只係for Secto既rom,您試試以下步驟去做......

1. flash rom,佢正常就會自動查到您用咩台張sim卡,佢會問您yes同no,您就按no....
2. 開始~setting~connections~connections~有兩行俾您選擇,您選擇~automatically configure connection
3. 您係咁按下一步,直到setting完畢之後,您再reboot部機,咁就可以了......
2009-11-7 08:35 AM#1635
查看資料  發短消息  頂部
 
loversgolden
普通會員
Rank: 2Rank: 2


UID 163980
精華 0
積分 56
帖子 56
閱讀權限 20
註冊 2006-4-10
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 chungchungip 於 2009-11-7 00:00 發表
今日终於上了 6.5 啦,好正啊~!
恭喜晒

不如您同大家分享吓,您宜家用什麼WM6.5 ROM?
2009-11-7 08:36 AM#1636
查看資料  發短消息  頂部
 
hykc
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 43603
精華 0
積分 128
帖子 128
閱讀權限 30
註冊 2003-9-26
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 loversgolden 於 2009-11-7 08:35 AM 發表


以下只係for Secto既rom,您試試以下步驟去做......

1. flash rom,佢正常就會自動查到您用咩台張sim卡,佢會問您yes同no,您就按no....
2. 開始~setting~connections~connections~有兩行俾您選擇,您選擇~aut ...
等我試下先 , 不過我係i908 唔知會唔會有影響
2009-11-7 09:26 AM#1637
查看資料  發短消息  頂部
 
hykc
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 43603
精華 0
積分 128
帖子 128
閱讀權限 30
註冊 2003-9-26
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 hykc 於 2009-11-7 09:26 AM 發表


等我試下先 , 不過我係i908 唔知會唔會有影響
但係我覺得係有d 問題, 因為Wifi 佢係search/connect 到network, 但browser 上唔到網
2009-11-7 09:36 AM#1638
查看資料  發短消息  頂部
 
loversgolden
普通會員
Rank: 2Rank: 2


UID 163980
精華 0
積分 56
帖子 56
閱讀權限 20
註冊 2006-4-10
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 hykc 於 2009-11-7 09:36 發表


但係我覺得係有d 問題, 因為Wifi 佢係search/connect 到network, 但browser 上唔到網
我無試過您咁既情況,您試吓我所講的去setting先,
之後唔得先再研究,不過我自己諗有無可能關phone個部份事呢?
2009-11-7 09:20 PM#1639
查看資料  發短消息  頂部
 
chungchungip
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 79838
精華 0
積分 151
帖子 131
閱讀權限 30
註冊 2004-11-24
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 loversgolden 於 2009-11-7 08:36 AM 發表


恭喜晒

不如您同大家分享,您宜家用什麼WM6.5 ROM?
我用 WM6.1 21127 ZHIE1 PDA M2D UC ROM F1
這個我覺得俾原廠快很多
2009-11-8 12:39 PM#1640
查看資料  發短消息  頂部
 1710  82/86  | <  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  > 
     


  可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  


 


Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.031588 second(s), 7 queries , Gzip enabled

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2018-6-22 01:30 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - PhoneHK 討論區 - Archiver