PhoneHK 討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 搜索 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 1710  79/86  | <  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  > 

標題: 繁中 WM6.5 ZTIE1 / WM6.1 ZTIE1 / DXIA5 M2D Clean ROM (Updated 13/6)  

mic59ko
中級會員

UID 215680
精華 0
積分 339
帖子 339
閱讀權限 30
註冊 2007-2-19
狀態 離線
[Close]

QUOTE:
原帖由 tk719719 於 2009-9-27 11:18 PM 發表
版主ar版主......我剛刷完ZTIE1_PDA_M2D_UC_WM6.1_21127_F1  呢個rom~~唔知點解 係校準螢幕個個位...唔停咁叫我校準螢....hard reset 唔得 刷回之前個個ZHIB1_PDA_M2D_2.0 版本 都係不停咁叫我校準......版主~~~各 ...
TK C HING  , 請問你是否已校準螢幕呢?我部机I908 篤了成曰....都仲叫我篤....支筆唔軟.....我手都軟!
唉.....請問你部机用什么方法整好呢?無机用了成日.......HELP ...HELP......
2009-10-11 11:23 PM#1561
查看資料  發短消息  頂部

fantaman
新會員

UID 249057
精華 0
積分 8
帖子 8
閱讀權限 10
註冊 2007-7-3
狀態 離線
[Close]

QUOTE:
原帖由 零原 於 2009-6-15 06:51 AM 發表
21234 -- 這個版本一切暫時沒有問題(除了滑鼠)
21812 -- 收sms有問題, 收件箱甚麼都沒有
我初初刷ROM果陣L左張sim card出黎,設定好晒所有野,裝好晒software後先入返sim card,就係出現左有短訊提示但入去空白一片鼤{像。但我用其他程式例如inesoft history或者spb mobile shell 3.53D顯示器就睇到,而卒之係3D顯示器界面發現左問題出係邊度,因為呢個界面本身有得簡sms或者activesync兩個account,但入到去竟然見到sms及activesync都各重複變成4個account,所以我推斷windows default係switch左去多出出黎麊聽惊ccount,所以睇唔到。

最後,我插返sim card再刷多次rom就無晒事,唔知你地係咪都係無插sim card刷rom呢?
2009-10-12 01:13 AM#1562

fantaman
新會員

UID 249057
精華 0
積分 8
帖子 8
閱讀權限 10
註冊 2007-7-3
狀態 離線
順帶一提,想請教大家,我刷的是繁中WM6.5 21812 ZTIE1 clean rom,看見P兄的示範貼圖,裝了SPB Mobile Shell後,
task bar右上角仍能顯示htc tak manager的快速鍵,而且整條bar還留著today wallpaper的式樣,
但我裝了mobile shell後,兩樣都不見了,要回到Today界面才變回原來的樣子,爬過文有ching說
要刷M2D的rom才能正確顯示,那豈不是bug?

請問大家知道要修改甚麼設定才能修正嗎?
2009-10-12 02:34 AM#1563

willix
中級會員

UID 49013
精華 0
積分 413
帖子 413
閱讀權限 30
註冊 2003-12-30
狀態 離線
你好, 本人行機到期想上6.5

第一頁太多rom, 我想找一隻 6.5 繁rom, 邊隻最好最stable?

thx
2009-10-12 01:10 PM#1564

oldfire
中級會員

UID 327935
精華 0
積分 111
帖子 111
閱讀權限 30
註冊 2008-12-28
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 willix 於 2009-10-12 01:10 PM 發表
你好, 本人行機到期想上6.5

第一頁太多rom, 我想找一隻 6.5 繁rom, 邊隻最好最stable?

thx
適用於i900/908 基礎用家在WM 6.5 OS 中文版ROM上的軟件安裝教學

正在常試 COOK ROM
希望可以成功
2009-10-12 09:15 PM#1565

tk719719
中級會員

UID 113179
精華 0
積分 179
帖子 179
閱讀權限 30
註冊 2005-7-21
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mic59ko 於 2009-10-11 11:23 PM 發表

TK C HING  , 請問你是否已校準螢幕呢?我部机I908 篤了成曰....都仲叫我篤....支筆唔軟.....我手都軟!
唉.....請問你部机用什么方法整好呢?無机用了成日.......HELP ...HELP......
如果仲有保養就羅去整  順手update 個 system
唔好亂整  o個個 wm6.5 我試放ka 乍
我個 朋友同你一樣
都你係 喪點都攪唔掂
但而家好似無事
我幫你問下佢再答你 ok
2009-10-12 10:02 PM#1566

tk719719
中級會員

UID 113179
精華 0
積分 179
帖子 179
閱讀權限 30
註冊 2005-7-21
狀態 離線
順帶又吹下水
如果要換機  
真係唔好換 omina 2
其他機都出1g cpu
samsung 又唔係平過人
換唔過la
同埋舊機都未用 夠一年
除非 d 錢洗唔曬
如果唔係等下
玩 1g 既 6.5 wm 機  好好多
2009-10-12 10:05 PM#1567

mic59ko
中級會員

UID 215680
精華 0
積分 339
帖子 339
閱讀權限 30
狀態 離線
係喇........絕對同意C HING 所言.....仲要個MON咁化学 ! 遲d可能我不用 WM 喇......轉去用"落鷄吖" ....因佢部N900 好鬼正......不過不平呀....500 歐元..........
2009-10-13 12:56 AM#1568

cendyman
新會員

UID 350820
精華 0
積分 1
帖子 1
閱讀權限 10
註冊 2009-10-13
狀態 離線
想請問各位大大
刷機之後原本的SMS會不會被刪除?
如果要backup可以點做?
2009-10-13 03:43 AM#1569

gordonchi
中級會員

UID 325408
精華 0
積分 107
帖子 138
閱讀權限 30
註冊 2008-12-19
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cendyman 於 2009-10-13 03:43 AM 發表
想請問各位大大
刷機之後原本的SMS會不會被刪除?
如果要backup可以點做?
用PPCPimBackup備份便可...
2009-10-13 04:15 AM#1570

mic59ko
中級會員

UID 215680
精華 0
積分 339
帖子 339
閱讀權限 30
狀態 離線
哈哈....最終換了個 觸控 mon la.....依家可以校準螢幕了.....但開了部机後....發覺 版本內容如下 :

PDA : i908ZHHJ2
電話 :

哎呀....為何電話是空白版本? 我再Cook rom + Phone ....但Phone 就永是連接不到...Can not open the port ....唉....又攪セ呀?

請各路 C hing 幫忙吖.....HELP ...help .....攪了數天.....人都癲.....
2009-10-13 01:57 PM#1571

mic59ko
中級會員

UID 215680
精華 0
積分 339
帖子 339
閱讀權限 30
狀態 離線
唉.....真係玩死.....部机涮了J2 Rom後.....開不了机....報消了.....哇.....
無了幾千元喇.....壹年多D.....唉....Samsung .....好失望!
2009-10-14 12:18 AM#1572

mic59ko
中級會員

UID 215680
精華 0
積分 339
帖子 339
閱讀權限 30
狀態 離線
死机出面收幾$? 唉.......仲剛剛換了Mon .....
2009-10-14 12:22 AM#1573

Rubbishman
新會員

UID 350881
精華 0
積分 6
帖子 6
閱讀權限 10
註冊 2009-10-14
狀態 離線
請問行機i908zhid3 刷唔刷得WM6.5 i900的ROM?
會唔變磚?
有中文手寫輸入法 for WM6.5?
2009-10-14 04:46 PM#1574

gordonchi
中級會員

UID 325408
精華 0
積分 107
帖子 138
閱讀權限 30
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Rubbishman 於 2009-10-14 04:46 PM 發表
請問行機i908zhid3 刷唔刷得WM6.5 i900的ROM?
會唔變磚?
有中文手寫輸入法 for WM6.5?
我刷過...ok...第一頁自己睇...
2009-10-15 07:04 AM#1575

Rubbishman
新會員

UID 350881
精華 0
積分 6
帖子 6
閱讀權限 10
狀態 離線
因為我想刷呢D ROM
http://www.modaco.com/content/i9 ... arium-update-15-10/
我怕佢會刷埋 PHONE個 PART整死部機
部機剛剛過保養
2009-10-15 04:07 PM#1576

gordonchi
中級會員

UID 325408
精華 0
積分 107
帖子 138
閱讀權限 30
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Rubbishman 於 2009-10-15 04:07 PM 發表
因為我想刷呢D ROM
http://www.modaco.com/content/i9 ... arium-update-15-10/
我怕佢會刷埋 PHONE個 PART整死部機
部機剛剛過保養
果d我未試過,第一頁我d我就試過,整完機f1之後又創番第一頁果隻6.5 rom
2009-10-15 07:28 PM#1577

p-a-l-m-s
新會員

UID 315344
精華 0
積分 7
帖子 7
閱讀權限 10
註冊 2008-10-20
狀態 離線
i908 注定做孤兒,再沒有更新!
2009-10-15 10:01 PM#1578

gordonchi
中級會員

UID 325408
精華 0
積分 107
帖子 138
閱讀權限 30
狀態 離線
唔知點解用用下6.5,d按鍵介面會變番6.1...好細粒...唔知有冇師兄可解決依個問題呢?

原來是用了appleblack theme便會這樣...那可知怎樣將上下bar變黑色而用6.5的制呢???

2009-10-20 06:32 AM#1579

Rubbishman
新會員

UID 350881
精華 0
積分 6
帖子 6
閱讀權限 10
狀態 離線
請問 wm6.5
1.係 regional settings 我冇chinese 選擇,點樣先有
2.我裝左睇中文plugin,但media player 同一D中文HELP FILE出唔到中文
3.點樣令電話號碼最前3個字唔出( )
4.點樣洗build-in d 輸入法?而家有兩個 samsung keypad, 一個英文,一個中文....
2009-10-20 03:12 PM#1580
 1710  79/86  | <  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題