PhoneHK 討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 搜索 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  


上一主題 下一主題
 676  25/34  | <  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  >  >| 
     
標題: K-Touch A908 用家發表意見  
 
fungzone
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 111076
精華 0
積分 583
帖子 564
閱讀權限 40
註冊 2005-7-5
狀態 離線
[Close]


QUOTE:
原帖由 max007 於 2007-10-3 11:32 PM 發表
我想問, 左上角個接收強度  旁邊有個 " RM " 係咩意思
你係唔係用3G台呀 ??
2007-10-4 08:31 AM#481
查看資料  發短消息  頂部
 
fungzone
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 111076
精華 0
積分 583
帖子 564
閱讀權限 40
註冊 2005-7-5
狀態 離線
[Close]


QUOTE:
原帖由 max007 於 2007-10-3 11:35 PM 發表
你地有冇呢個問題 :
當部電話插完入電腦做USB 之後重新開機, 服務訊號燈會長著,
要自己去番 設定 - > 話機設定 - > 訊號燈 關 > 開 > 關 先熄到



同埋, 有冇方法, 可以校到自動上鎖既時間,  ...
上面問題我未試過
因為我係set左用訊號燈

下面方法
設定 ->安全設定 -> 按鍵鎖
2007-10-4 08:33 AM#482
查看資料  發短消息  頂部
 
jiwa
新會員
Rank: 1



UID 266679
精華 0
積分 1
帖子 1
閱讀權限 10
註冊 2007-9-24
狀態 離線
[quote]原帖由 max007 於 2007-10-3 11:35 PM 發表
你地有冇呢個問題 :
當部電話插完入電腦做USB 之後重新開機, 服務訊號燈會長著,
要自己去番 設定 - > 話機設定 - > 訊號燈 關 > 開 > 關 先熄到


自從停用了『七彩訊號燈』後, 每次開機也是會長著驗鈔燈
只要打開相機 驗鈔燈就會自動關掉

另外想請教 連接USB 可將手機設為(3)序列埠
但是 先要安裝MT6228 Driver
請問 MT6228 和 序列埠 的功能是??
2007-10-4 10:23 AM#483
查看資料  發短消息  頂部
 
max007
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 50700
精華 0
積分 85
帖子 85
閱讀權限 20
註冊 2004-1-25
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 fungzone 於 2007-10-4 08:31 AM 發表



你係唔係用3G台呀 ??
係!!!  我用3g plan  
平時電話顯示 3 (2g)
又唔識SET 上GPRS 同收MMS
2007-10-4 07:07 PM#484
查看資料  發短消息  頂部
 
侯活
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 48040
精華 0
積分 140
帖子 140
閱讀權限 30
註冊 2003-12-11
來自 HonGKonG
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 jiwa 於 2007-10-4 10:23 AM 發表
原帖由 max007 於 2007-10-3 11:35 PM 發表
你地有冇呢個問題 :
當部電話插完入電腦做USB 之後重新開機, 服務訊號燈會長著,
要自己去番 設定 - > 話機設定 - > 訊號燈 關 > 開 > 關 先熄到


...
點解~~我果部電話用usb過歌,電腦會hand機,,去左廠度試就冇事,,,過歌過相好順利~點解會咁架

另外想請教 連接USB 可將手機設為(3)序列埠
但是 先要安裝MT6228 Driver
請問 MT6228 和 序列埠 的功能是??
我都想知去邊度搵野裝
2007-10-5 08:43 PM#485
查看資料  發短消息  ICQ 狀態  頂部
 
pippen91
普通會員
Rank: 2Rank: 2


UID 94486
精華 0
積分 61
帖子 56
閱讀權限 20
註冊 2005-3-18
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 侯活 於 2007-10-5 08:43 PM 發表

點解~~我果部電話用usb過歌,電腦會hand機,,去左廠度試就冇事,,,過歌過相好順利~點解會咁架

另外想請教 連接USB 可將手機設為(3)序列埠
但是 先要安裝MT6228 Driver
請問 MT6228 和 序列埠 的功能是??  ...
我都試過尼個問題,好像耐d先開始過野便無事wo!
2007-10-5 11:00 PM#486
查看資料  發短消息  頂部
 
Legion
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 52362
精華 0
積分 303
帖子 302
閱讀權限 30
註冊 2004-2-17
狀態 離線
呢部機想搵game ..唔知邊度有呢??
2007-10-5 11:42 PM#487
查看資料  發短消息  頂部
 
侯活
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 48040
精華 0
積分 140
帖子 140
閱讀權限 30
註冊 2003-12-11
來自 HonGKonG
狀態 離線
整體上除左usb連接,,就真系一絕 ~!!!!!
2007-10-6 05:23 AM#488
查看資料  發短消息  ICQ 狀態  頂部
 
Air88
新會員
Rank: 1



UID 262649
精華 0
積分 1
帖子 1
閱讀權限 10
註冊 2007-9-3
狀態 離線
回復 #474 max007 的帖子

按設定一︰
3-G GPRS
更改設定檔名︰3-GPRS
首頁︰http://mobile.three.com.hk
網路帳號︰選擇 > GPRS > 3-G GPRS
注意:---->  連接:  用HTTP

我可以上到其他網,  但係上唔到 3 個主頁: 佢話
" Unauthorized Devise Detected"
2007-10-6 11:36 AM#489
查看資料  發短消息  頂部
 
kyokookoo
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 123958
精華 0
積分 140
帖子 140
閱讀權限 30
註冊 2005-10-8
狀態 離線
呢部機可以玩到d咩遊戲
2007-10-6 06:28 PM#490
查看資料  發短消息  頂部
 
fungzone
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 111076
精華 0
積分 583
帖子 564
閱讀權限 40
註冊 2005-7-5
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 kyokookoo 於 2007-10-6 06:28 PM 發表
呢部機可以玩到d咩遊戲
普通java game都得
但3D果D就未必得 ...
2007-10-7 11:12 AM#491
查看資料  發短消息  頂部
 
kyokookoo
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 123958
精華 0
積分 140
帖子 140
閱讀權限 30
註冊 2005-10-8
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 fungzone 於 2007-10-7 11:12 AM 發表



普通java game都得
但3D果D就未必得 ...
即系SE,Nokia果d都玩到嗎??
2007-10-7 04:02 PM#492
查看資料  發短消息  頂部
 
max007
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 50700
精華 0
積分 85
帖子 85
閱讀權限 20
註冊 2004-1-25
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 Air88 於 2007-10-6 11:36 AM 發表
按設定一︰
3-G GPRS
更改設定檔名︰3-GPRS
首頁︰http://mobile.three.com.hk
網路帳號︰選擇 > GPRS > 3-G GPRS
注意:---->  連接:  用HTTP

我可以上到其他網,  但係上唔到 3 個主頁: 佢話
& ...
2G 機only connect到2G的Channel, therefore,
2g 上網gprs 係要收$架 ...  個sales 話比我知
2007-10-7 08:33 PM#493
查看資料  發短消息  頂部
 
fungzone
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 111076
精華 0
積分 583
帖子 564
閱讀權限 40
註冊 2005-7-5
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 kyokookoo 於 2007-10-7 04:02 PM 發表

即系SE,Nokia果d都玩到嗎??
應該得
佢行java應該好過A615 ...
2007-10-8 10:10 AM#494
查看資料  發短消息  頂部
 
funnycyp
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 127393
精華 0
積分 245
帖子 233
閱讀權限 30
註冊 2005-10-26
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 max007 於 2007-9-30 08:21 PM 發表


跟足... 都係上唔到網,
我用3的3g ...
部機顯示係 3 (2g) ,其實係唔係應該用番2 g 的setting
一定要用2G卡呢
如果用3台既2G卡,
試下直接打 #1185211, 之後撥號.
佢會同你自動裝晒D SETTING.
2007-10-9 12:53 PM#495
查看資料  發短消息  頂部
 
funnycyp
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 127393
精華 0
積分 245
帖子 233
閱讀權限 30
註冊 2005-10-26
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 Legion 於 2007-10-5 11:42 PM 發表
呢部機想搵game ..唔知邊度有呢??
上香港討論區 , 手機>手機遊戲> 跟住揀 320X240格式, 就大把架勒

WWW.UWANTS.COM
2007-10-9 12:58 PM#496
查看資料  發短消息  頂部
 
funnycyp
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 127393
精華 0
積分 245
帖子 233
閱讀權限 30
註冊 2005-10-26
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 max007 於 2007-9-30 08:21 PM 發表


跟足... 都係上唔到網,
我用3的3g ...
部機顯示係 3 (2g) ,其實係唔係應該用番2 g 的setting
換返張 2G卡就得,

我之前都係用3G SIM 卡, 換左之後就上到
2007-10-9 01:00 PM#497
查看資料  發短消息  頂部
 
funnycyp
中級會員
Rank: 3Rank: 3Rank: 3



UID 127393
精華 0
積分 245
帖子 233
閱讀權限 30
註冊 2005-10-26
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 侯活 於 2007-10-5 08:43 PM 發表

點解~~我果部電話用usb過歌,電腦會hand機,,去左廠度試就冇事,,,過歌過相好順利~點解會咁架

另外想請教 連接USB 可將手機設為(3)序列埠
但是 先要安裝MT6228 Driver
請問 MT6228 和 序列埠 的功能是??  ...
請問 MT6228 和 序列埠 的功能是??

要上 www.everwish.com.hk 既會員專區下載返個 phonesuite v1.03 (入面有佢既driver, program) 先架

(3) 序列埠 係用來backup d 電話簿同埋 sms
2007-10-9 01:04 PM#498
查看資料  發短消息  頂部
 
goob
普通會員
Rank: 2Rank: 2



UID 257060
精華 0
積分 24
帖子 24
閱讀權限 20
註冊 2007-8-8
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 fungzone 於 2007-10-4 08:31 AM 發表



你係唔係用3G台呀 ??
RM = roaming
2007-10-9 11:46 PM#499
查看資料  發短消息  頂部
 
fungzone
高級會員
Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4



UID 111076
精華 0
積分 583
帖子 564
閱讀權限 40
註冊 2005-7-5
狀態 離線


QUOTE:
原帖由 goob 於 2007-10-9 11:46 PM 發表



RM = roaming
之前有版友講過個台係3G台的話
用呢部機會show "RM"
所以先問問係唔係用3G台
2007-10-9 11:50 PM#500
查看資料  發短消息  頂部
 676  25/34  | <  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  >  >| 
     


  可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  


 


Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.020686 second(s), 8 queries , Gzip enabled

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2018-10-20 11:55 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - PhoneHK 討論區 - Archiver